Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.10.2021

Od prohry v Brně proti ŽV Brno slávisté čtyřikrát zvítězili, neinkasovali ani jednou a nastříleli čtyřicet sedm branek. V pátek je ale čeká v Mělníce složitější výzva než v předchozích případech. Olympik je ve vlastní hale nepříjemný soupeř, navíc před sezonou v Edenu v přípravě dokázal zvítězit 2:1.

V Mělníce se oba soupeři naposledy střetli 30. března tohoto roku a Slavia vyhrála 6:3. Dvě branky vstřelil Leovski, po jedné Jošt, Záruba, Ostrák a Ševčík. Ostrák ke své brance přidal hned tři asistence. Poslední ligový duel v Edenu také ovládli sešívaní – 4.září 2020 zvítězili 9:3, hattrickem se tehdy blýskl Záruba.

Olympik je v současné tabulce na šestém místě, když zaznamenal tři výhry a tři prohry. Naplno zabodoval proti Ústí, ŽV Brno a také venku v Liberci. Nad jeho síly byly Teplice, Helas a Česká Lípa. Nejlepším střelcem je s deseti brankami Josef Gabčo, Jiří Vokoun, který se před sezonou vrátil z angažmá ve Spartě, jich má na svém kontě pět. V klubu také působí na hostování slávistický gólman Jan Žežulka, kterému nic nebrání do zápasu nastoupit.

Slavia je na čtvrtém místě s třinácti body. Nejlepším červenobílým střelcem je Radim Záruba se šesti brankami, po třech mají hned čtyři hráči: Daniel, Ostrák, Hrdina a Křemen. Slavia po zaváhání v Brně proti Žabiňským Vlkům odehrála dva zápasy v Poháru SFČR (proti Lokti 9:0 a Hradci 22:0) a dvakrát vyhrála na domácí palubovce v 1. Futsal lize (5:0 nad Helasem a 11:0 nad Dynamem České Budějovice).

Komentáře před utkáním: 

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Slavia po nepodařených zápasech chytla v posledních dvou týdnech velkou fazónu a soupeře válcuje jak v lize, tak v poháru. Čeká nás tedy velmi těžký rozjetý soupeř. Navíc zápasy se Slavií jsou vždy plné emocí, proto se mají diváci na co těšit. Věřím, že jsme schopni rozjetého soupeře trošku přibrzdit. Když předvedeme zodpovědný bojovný výkon a navážeme na podařené zápasy ze začátku sezony, tak v pátek bude k vidění skvělý futsal z obou stran.”

Adam Vondráček, (brankář Slavie): "S Mělníkem jsme hráli před sezonou přípravu a byl to velice těžký zápas, navíc doma hrají na palubovce, která jim vyhovuje. Musíme k tomu přistoupit stejně zodpovedně a poctivě jako k posledním čtyřem zápasům, poctivě bránit a nepodcenit ani jeden souboj. Věřím, že si odvezeme všechny tři body."

Utkání se hraje v pátek od 20 hodin ve SH Gymnazia Mělník.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700