Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 21.10.2021

Čtvrtý zápas během sedmi dnů čeká slávististy tento pátek, kdy v Edenu v utkání 1. Futsal ligy přivítají Dynamo České Budějovice. Naposledy tomuto soupeři 16. dubna nastříleli v Praze dvanáct branek, hattrickem se blýskli Jan Křemen a David Jošt. Vysokým vítězstvím 10:1 skončil také vzájemný zápas, který se hrál v říjnu 2020 v jižních Čechách.

Dynamu se letos nedaří tak jako v předchozích sezonách, zatím mají na svém kontě jen jednu výhru z palubovky Žabinských Vlků, kde vyhráli 3:0. V dalších pěti utkáních neuspěli (doma s Teplicemi, Plzní a Českou Lípou, venku v Ústí a na Helasu Brno). Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi brankami Petr Benát.

Slavia v úterý zvládla dohrávku třetího kola, když v Edenu zvítězila nad Helasem Brno 5:0 a napravila tak předchozí zaváhání proti Žabinským Vlkům. Nejlepším střelcem červenobílých je reprezentant Radim Záruba se čtyřmi brankami, třikrát poslal míč do sítě Daniel. Naopak na svoji první ligovou trefu v letošní sezoně stále čeká nejlepší střelec základní části loňského ročníku David Jošt.

Komentáře před zápasem:

Radim Záruba (Slavia):
"Zaváhání z Brna proti Vlkům už se nesmí opakovat, vyříkali jsme si to, víme, že se musíme vrátit k tomu, jak jsme hráli na konci minulé sezony - poctivě bránit a nic nepodcenit. Někdy se mi zdá, že v zakončení to řešíme moc silou místo nějaké technické střely. Ale věřím, že jsme to už zlomili a v Edenu potvrdíme roli favorita."

Vojtěch Vejvar (trenér Dynamo): "Po debaklu s Plzní nás čeká další nepříjemný soupeř, který chce stejně jako my, zapomenout na minulé kolo. Do Prahy jedeme s některými navrátilci do sestavy a odhodlaní předvést zodpovědný výkon. Nebude to nic lehkého."

SK Slavia Praha – Dynamo PCO České Budějovice
8. kolo 1. Futsal ligy, Sportovní hala Eden, 20:00
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700