Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.10.2021

Utkání 7.kola 1. Futsal ligy odehrají sešívaní v pátek večer v MSH Modřice, kde změří síly s loňským nováčkem soutěže Žabinskými Vlky Brno. V minulé sezoně soupeře na jeho palubovce porazili 5:1. Oba týmy zatím nastřílely nejméně branek ze všech – vstřelený gól jejich hráči oslavovali jen devětkrát.

Slavia je zatím v tabulce na sedmém místě, když nasbírala dvě výhry (v Plzni a doma s Libercem), jednu remízu (doma s Teplicemi) a jednu prohru (v Chrudimi). Svou bilanci si může vylepšit v následujících pěti zápasech, kdy nastoupí proti týmům mimo top pětici z loňské sezony a bude v nich favoritem.

Žabinští Vlci Brno do 1.Futsal ligy postoupili poprvé ve své historii v minulé sezoně a skončili na desátém místě se 17 body. V novém ročníku se jim ale zatím nedaří, nezabodovali ani jednou, navíc zaznamenali dvě vysoké porážky od Mělníka (1:10) a Plzně (2:15). Mnohem více je ale určitě mrzí to, že z Brna odvezly body České Budějovice a Ústí nad Labem.

Slavia v minulé sezoně proti ŽV Brno nastoupila v únoru po notně nevydařeném zápase v Ústí a vyhrála ho 5:1, do branky tehdy naskočil Adam Vondráček. Dvě branky vstřelil Jošt, jednu Záruba, Sláma a Vaktor. V září 2020 na své palubovce v Edenu vyhráli červenobílí 7:1, dvakrát se trefili Vaktor a Záruba, jednou Křemen a Jošt, jedna branka byla vlastní.

Komentáře před zápasem:

David Frič (trenér Slavie): „Za nás jedeme do Brna s pokorou, zatím se nám v soutěži střelecky nedaří dle představ a na každý gól se hrozně nadřeme. Budeme se chtít prezentovat zodpovědným a pracovitým výkonem, rádi bychom si odvezli 3 body a navázali na domácí vítězství s Libercem.“

Jan Homola (kapitán Slavie): "Do Brna si jedeme pro tři body a splnit roli favorita. Nicméně nás nečeká vůbec jednoduchý zápas. Vlci už loni ukázali, že nás dokážou velmi potrápit. Nesmíme se dívat na jejich poslední výsledky a musíme hrát svoji hru a s pokorou a zodpovědnosti přistoupit k zápasu.“

Lachim Leztel (ŽV Brno): "V pátek nás čeká další těžký soupeř, zápas ale ze všech sil odjezdíme a nedáme hostům nic zadarmo. V žádném případě se již nedočkáme podobného výsledku jako minulý týden."

Utkání má výkop ve 20:00 v Městské sportovní hale Modřice.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700