Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.10.2021

Slávisty už tento pátek čeká v Edenu čtvrté utkání v rámci letošní 1.Futsal ligy, na své vlastní palubovce přivítají FTZS Liberec, se kterým zatím vyhráli všech šest vzájemných ligových zápasů. Nejvíce se střelecky proti severočeskému týmu daří Davidu Joštovi, který už libereckého gólmana překonal celkem sedmnáctkrát.

"Věřím, že to zvládneme, měli bychom tyto týmy porážet. I proto jsem rád, že jsme s těmi nejsilnějšími soupeři dokázali na začátku uhrát tak dobré výsledky. Liberec hraje sympaticky, zlepšili se, ale přesto nepochybuji o tom, že tři body zůstanou v Edenu,“ říká před zápasem David Jošt, který 24. ledna 2020 nastřílel Liberci hned šest branek, z nich pět hned v prvním poločase, a vytvořil tím klubový rekord.

Liberec před sezonou změnil trenéra, Aleše Benka, který byl v minulé sezoně hrajícím koučem a nadále působí jenom jako hráč, nahradil Karel Vrabec. „Čeká nás další těžký zápas a opět chceme navázat na poslední dobrě výkony, plus k tomu přidat ještě něco navíc. Chceme, aby to bylo zase lepší a věřit, že se naše práce na tréninku a v zápase ukáže už i v bodovém zisku. Bude to těžký zápas, Slavia je kvalitní tým, ale doufám, že budeme mít víc štěstí než v předešlých kolech.“

Jeho svěřenci v prvním kole prohráli 3:5 doma s Mělníkem, pak vyhráli 5:0 v Ústí a za tři body zabrali i proti České Lípě, kterou porazili 6:1. Pak pro ně přišla série zápasů s top týmy, kterou zahájili prohrou v Teplicích 2:4 a podobným výsledkem s Plzní 1:4. Po Slavii je ještě čekají zápasy se Spartou a v Chrudimi.

Jak jsme již uvedli Slavia vyhrála všech šest ligových duelů s celkovým skórem 54:18. Vítězstvím sešívaných 6:2 skončila i příprava, kterou odehráli páteční soupeři před sezonou 6. srpna.

Výkop utkání je v Edenu v pátek 8. října ve 20 hodin – přijďte slávisty podpořit!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700