Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.9.2021

Téměř po měsíci od svého vítězství na palubovce Interobalu Plzeň se sešívaní vrátí do akce – v pátek zavítají v rámci 5. kola 1.Futsal ligy do Chrudimi, kde od 20 hodin změří síly s finalistou z minulé sezony. Po mistrovi si tedy zahrají i proti vicemistrovi.

Červenobílí se v roce 2021 utkali s Chrudimí už třikrát. Obě vzájemná utkání v rámci 1.Futsal ligy se odehrála v krátkém rozmezí v březnu, kdy se dohrával odložený program soutěže. 14. března Chrudim doma vyhrála 3:0 a o dvanáct dnů později pak i v Edenu 2:1, kde jedinou branku slávistů vstřelil David Jošt. Zápas na východě Čech byl premiérou Davida Friče u sešívaných. Oba týmy spolu sehrály také generálku na letošní sezonu, ve které náš páteční soupeř zvítězil 4:1.

Zatímco Slavia začala letošní ligovou sezonu remízou 1:1 s Teplicemi a výhrou v Plzni 5:4, Chrudimští deklasovali doma Rapid Ústí nad Labem 13:1 a vyhráli v České Lípě 4:1. V pátek se tak utkají dva zatím neporažené týmy.

Na obou stranách hřiště se představí celá řada českých reprezentantů, kteří se vrátili ze světového šampionátu v Litvě - v dresu Chrudimi bratři Drozdové, Matěj Slováček, Tomáš Koudelka, ve slávistickém pak Radim Záruba, David Jošt a Jan Homola.

Nejslavnější duely proti Chrudimi svedli sešívaní v sezoně 2016/17, kdy se probojovali do finále, po kterém získali stříbrné medaile.

Komentáře před zápasem:

David Frič (Slavia):
"Chrudim je pro mě stále nejlepší mužstvo v Česku a čeká nás po měsíční pauze velmi těžké utkání. Prakticky tři týdny jsme neměli celý tým pohromadě, takže je těžké říct, jak bude vypadat naše hra. Musíme předvést výkon na hranici našich možností, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk."

Max (Chrudim): „Pauza nebyla jednoduchá, protože jsme v tréninku nebyli kompletní, ale i tak jsme pokračovali na sto procent. Moc jsme netrénovali s balonem, ale zase jsme na druhou stranu zlepšili fyzickou část. Po dlouhé pauze nás nečeká lehký zápas, soupeř je hodně kvalitní. Nejsme ještě v naší nejlepší formě, ale určitě podáme maximum možného a chceme další vítězství. Krok za krokem pokračujeme dále.“
 
Výkop utkání je v pátek v MSH Chrudim ve 20 hodin.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700