Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 25.8.2021

Futsalisty Slavie čeká v pátek od 20 hodin ostrý start 1.Futsal ligy – červenobílí hostí semifinalistu minulé sezony Svarog Teplice. V minulé sezoně obě utkání se Severočechy sešívaní prohráli, mají tedy soupeři do vracet.

S Teplicemi hrála Slavia naposledy doma v Edenu 23. února, bylo to dramatické utkání, které rozhodly dvě branky hostů v samotném závěru, kdy navíc Křemen vyfasoval červenou kartu. Branky Slavie nastříleli Ševčík, Leovski a Ostrák. Také na severu Čech se z vítězství radovali Teplice, které 19. března vyhrály 5:2, brankáře Hůlu překonali Křemen a Homola.

Oba týmy spolu také odehrály v roce 2019 semifinálovou sérii, ze které do finále postoupil Svarog po výhře 3:0 na zápasy.

Zatímco kádr Slavie zůstal pohromadě a bude se snažit navázat na úspěšné play-off z minulé sezony, v Teplicích představily řadu nových posil - Adam Rhouila je Maročan s českým pasem, Brazilec Duarte působil dlouho v portugalské lize. Svarog přivedl také české hráče: Slavíka, Sedláčka, Abrhama, Slepčíka, Matase a Mareše. Z nich František Sedláček v minulosti působil v Edenu. Naopak klub opustil kapitán Claudio, pásku si navlékne nově zvolený kapitán Adriano. Tým vede nový trenér André Guimaraes.

Komentáře před utkáním:

David Jošt (Slavia):
"Soupeř má nový tým, nebudeme přesně vědět, co od nich čekat, v tom je to trochu nečitelné. Jasné je, že se hned v prvním kole ukáže, jak dobře jsme se na novou sezonu připravili."

David Frič (trenér Slavia):
"Zápas bude především o nás, o tom, jak k němu přistoupíme, jak budeme plnit taktické pokyny, určitě bych si to představoval jinak, než tomu bylo v generálce v Chrudimi. Určitě narozdíl od přípravy stabilizujeme sestavu a nebudeme protáčet celý kádr."

Michal Hůla, (brankář Svarog FC):
"Po dlouhé pauze opět naskočíme konečně do ligového zápasu a všichni se na to moc těšíme. Od zápasu na Slavii očekávám od první minuty boj o každý centimetr palubovky. Věřím, že jsme na utkání dobře připraveni a že ho zvládneme a vstoupíme do sezóny vítězně."

Výkop utkání je ve 20 hodin. Podmínky pro návštěvu utkání najdete na našem webu ve specializovaném článku.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700