Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 1.4.2021

V pátek čeká Slavii poslední zápas venku v rámci základní části. Po devíti dnech se utká znovu s FTZS Liberec, který v Edenu porazila o pět branek.

David Frič právě proti Liberci oslavil první vítězství na lavičce Slavie. O práci fustalistů z pod Ještědu se několikrát pochvalně vyjádřil. Od svých svěřenců očekává, že dokáží stabilizovat svůj výkon od první minuty a vyhnou se slabším pasážím jako na začátku posledního zápasu v Mělníce, který ale sešívaní nakonec vyhráli 6:3. Dobrou formu ukázal slovenský reprezentant Dominik Ostrák, který k pohledné brance přidal hned tři asistence.

Statistikám vévodí David Jošt, který má na svém kontě 27 zásahů ve 20 zápasech a vede tabulku střelců celé 1. FUTSAL ligy. Slavia s FTZS ještě nikdy neztratila ani bod. Naděje na čtvrté místo už není moc reálná, Sparta by ve svých třech zápasech nesměla ani jednou vyhrát a nejméně jednou prohrát. Slávisté uzavřou svůj program po reprezentační pauze domácím zápasem s Dynamem PCO České Budějovice.

Svěřenci hrajícího trenéra Aleše Benka mají tento týden soupeře těžkého kalibru – nejprve v úterý prohráli 0:4 s Interobalem, v pátek je čeká další tým chystající se na play-off. Asistent trenéra Ondřej Vlach po zápase s Plzní své svěřence pochválil za nasazení a bojovnost, ale uznal, že soupeř vyhrál zaslouženě.

„Srážely nás chyby v přechodové fázi a v situacích, kdy jsme mohli ohrozit branku hostí. Bohužel jsme tyto situace řešili špatně a může nás tak jen mrzet, že jsme nevstřelili žádnou branku.“ Slavii označuje za přijatelnějšího soupeře. Při posledním zápase v Edenu FTZS vedl, ale Slavia zvládla do přestávky skóre otočit. Nedobré vzpomínky má na tento duel Tomáš Vobořil, který si nezaviněně zranil achilovku. Za Liberec hrají také bývalí slávisté Jiří Novotný a Viktor Žampa. 

Komentáře před utkáním:

David Frič (trenér): "Čeká nás zápas po několika dnech. Kondičně jsme připravení dobře, potřebujeme jenom zregenerovat a pak být dobře nastavení hlavou v zápase. Ve čtvrtek projedeme na tréninku nějaké herní věci. Nesmíme si myslet, že něco přijde samo, výkon musíme stabilizovat od první minuty."

Dominik Ostrák (Slavia): "Liberec je doma silný, na zápas se musíme dobře takticky připravit. Půjdeme tam znovu s jasným cílem získat tři body."

Ondřej Vlach (asistent trenéra FTZS Liberec): „Utkání to bude určitě podobné tomu poslednímu s dalším těžkým soupeřem. Myslím si však, že je pro nás Slavia hratelnějším protivníkem. Musíme se na utkání stejně dobře připravit a opět ze sebe dostat maximum. Pokud chceme pomýšlet na body, tak se musíme vyvarovat zbytečných chyb a být mnohem nebezpečnější v ofenzívě.“

1. FUTSAL liga
22.kolo
02.04.21 20:00
ZŠ Dobiášova
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700