Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.3.2021

Poprvé po svém příchodu do Slavie povede trenér David Frič svůj tým v domácí hale, soupeřem bude FTZS Liberec. Kouč sešívaných vysekl soupeři za jeho futsalovou práci poklonu, ale cílem jeho týmu bude jednoznačně vítězství. Přímý přenos bude k dispozici na ČT Sport na webu, v mobilu a HbbTV.

Slavii čekají ještě obě utkání s FTZS Liberec, odveta na severu Čech bude 2. dubna. Červenobílí už čtyři zápasy za sebou nevyhráli, spadli na páté místo a sérii mohou utnout proti sousedovi v tabulce. Nový trenér David Frič má za sebou těžké zápasy v Chrudimi (0:3) a Teplicích (2:5). Po průběhu utkání se Svarogem byl zklamaný, že jeho tým nebodoval. Nadále chce pracovat na defenzivní činnosti.

„Nebyly tam už naivní věci jako v Chrudimi, ale často jsme ve špatném postavení, nemáme některé situace zajištěné, je vidět, že to není zažité,“ uvedl. Oba týmy se naposledy v Praze v 1. FUTSAL lize utkaly 24. ledna 2020, domácí vyhráli 12:3, když po poločase vedli už 10:1. Přípravné utkání před touto sezonou skončilo vítězstvím sešívaných 6:3.

FTZS Liberec má na šestém místě naprosto vyrovnanou bilanci 7-2-7 a čtyřbodový náskok na Helas, který si na šestou příčku ovšem také brousí zuby. Úterní duel bude určitě zvláštní pro dva bývalé hráče Slavie Jiřího Novotného a Viktora Žampu, který v dresu Liberce už překonal sto startů.

„Ve Slavii jsem byl od šestnácti let. Celou mládež jsme prošli společně s Tondou Hrdinou. Vyhráli jsme i mistrovství republiky U19. Spolu jsme pak také nakoukli do A-týmu. Tonda se prosazoval trochu více než já. Zažil jsem na palubovce také Tomáše Matějku a Davida Filingera, od kterých jsem se toho dost naučil. Na zápas se Slavií se určitě těším. Rád tam zase všechny potkám,“ uvedl nedávno Viktor Žampa. Nejlepším střelcem Liberce je stále hrající trenér Aleš Benek s devíti brankami, Tomáš Vobořil se sedmi trefami se už na něj ale dotahuje.

Hlasy před utkáním:

David Frič (trenér SK Slavia Praha): „V Liberci dělají futsal dlouhodobě dobře, jsem rád, že tady takové kluby jsou, vychovávají vlastní mládež a snaží se je učit a je vidět, že jim to jde. Ty dva, tři roky, které do toho investovali se jim začínají zúročovat a mají výsledky. Na ten zápas se musíme dobře připravit, potřebujeme doma udělat tři body.“

Jan Křemen (SK Slavia Praha): „Podle mých informací je Liberec v podstatě profesionální tým, protože trénují takřka každý den. Hodně se posunuli a nebudou to vůbec lehké zápasy, které teď budeme muset zvládnout.“

Aleš Benek (hrající trenér FTZS): „Po nevydařeném domácím utkání s Chrudimí se budeme chtít proti Slavii zlepšit a podat mnohem zodpovědnější výkon zejména v defenzívě. Slavia je velmi silný tým, který umí trestat chyby. Pokusíme se eliminovat jejich přechodovou fázi a vyrážet do rychlých protiútoků. Věřím, že to bude zajímavé utkání v dobrém tempu.“

1. FUTSAL liga
11.kolo
23.03.21 20:00
SH Eden
ČT Sport na webu, v mobilu a HbbTV, komentuje Jiří Štěpán a Daniel Kolman
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700