Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 18.3.2021

Slávisté téměř po měsíci znovu změří síly se Svarogem Teplice. Soupeři budou chtít vrátit prohru 3:5 z Edenu. 

Nový trenér David Frič po prohře 0:3 v Chrudimi uvedl, že mu zápas krásně odhalil, na čem potřebuje Slavia zapracovat a jmenoval konkrétně obrannou činnost, která je základem k úspěšným výsledkům. Pochvalu vysekl také slovenskému gólmanovi Marku Karpiakovi. Slavii trápí zranění, se kterými se potýkají zkušení hráči Daniel a Radim Záruba, utkání v Chrudimi nedohrál ani Dominik Ostrák.

Do hry se tak dostali mladí futsalisté Plíšek, Hruška a Sita, který nedávno oslavil dvacáté narozeniny. Po posledním duelu se Svarogem slávisté litovali laciných chyb, po kterých inkasovali v klíčových momentech zápasu branky. Těch se budou muset v odvetě vyvarovat.

"Myslím, že nás čeká jiný zápas než proti Chrudimi, Teplice hrají trochu něco jiného, viděl jsem jejich výhru právě nad Chrudimí, která byla aktivnějším týmem a hrála do plných. Teplice vycházely ze zajištěné obrany. Čeká nás jiný zápas, jaký bude, to se ukáže až na hřišti,“ uvedl kouč sešívaných David Frič.

Marek Karpiak připomněl, že je soupeři co vracet. "Doma jsme nedávno s Teplicemi prohráli a budeme jim to chtít určitě vrátit. Jsem si jistý, že budeme bojovat na maximum a uděláme všechno pro to, abychom zvítězili."

Svarog v posledních dvou domácích zápasech ani jednou neinkasoval – po vítězství 2:0 nad Chrudimí vyhrál 7:0 nad Mělníkem. V druhém zmíněném utkání se už představila nejnovější posila - italský gólman Mirco Casassa, který má italský titul a naposledy nastupoval za švýcarský klub Minerva, kde působí také bývalý slávista Antonín Hrdina.

Prezident klubu Mihail Žák vysvětlil pro stránky klubu situaci s gólmany. „Za standardních podmínek bychom si tak kvalitního hráče nemohli dovolit, ale naskytla se možnost ho mít na hostování. S Hůlou bude tvořit kvalitní dvojici na play off. Jestli chceme mít výborné výsledky, tak musíme mít dva kvalitní brankáře.“ Dodal k tomu, že Jeronimo se nově stane také trenérem brankářů.

Před zápasem se Slavii poskytl klub vyjádření Tomáše Künzla, asistenta trenéra: "Od Slavie očekávám bojovný výkon. Pod novým trenérem bude mít zápas určitě náboj a bude hodně takticky zaměřený. Každopádně na zápas se těšíme a musíme z něj vytěžit vítězství, pokud chceme být na vršku tabulky. Může to pro nás být klíčové utkání do konce sezony."

1. FUTSAL liga
11.kolo
19.03.21 20:00
SH Teplice
LSTV/Tipsport, komentuje Ondřej Zlámal


Statistiky týmů:

Branky:

Slavia: Jošt 23, Záruba 15, Ostrák 9, Leovski, Sláma, Ševčík 6
Teplice: Adriano 13, Keko, Ceasar 8

Asistence:
Slavia: Homola 15, Záruba 11
Teplice: Deco 25

Kanadské body - góly a asistence:
Slavia:
Jošt 27, Záruba 26, Homola 20
Teplice: Deco 28, Adriano 17

Tabulka:
3. Svarog Teplice 16 - 13-0-3  72:44 39 bodů
5. Slavia Praha    16 -  9-3-4   83:51 30 bodů
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700