Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.3.2021

Nový trenér Slavie David Frič prožije ostrou ligovou premiéru. V neděli se se svými svěřenci představí na palubovce FK Chrudim, která je v současnosti na třetím místě s jedenácti výhrami, dvěma remízami a jedinou prohrou.

Jaký výkon může červenobílé dovést k úspěchu? "Musíme být zejména důslední a zodpovědní v obranné činnosti s rychlou přechodovou fází. Je důležité, aby všichni hráči odehráli zápas na hranici svých schopností, abychom byli na konci dne úspěšní. Samozřejmě, že respektujeme a uvědomujeme si sílu soupeře," říká k tomu trenér David Frič, který převzal tým po odvolaném Davidu Filingerovi.

Kapitán Jan Homola k tomu dodává: "Po reprezentační pauze nás čeká utkání na palubovce aspiranta na titul. Poslední zápasy nám nevyšly podle našich představ, ale věřím že nám pauza prospěla. Musím se vrátit k poctivé práci a výsledky opět přijdou. V neděli si jedeme dokázat, že umíme hrát proti silným týmům a při dobré konstalaci hvězd urvat nějaký bod do tabulky."

Felipe Conde, trenér Chrudimi, také přidal před zápasem svůj hlas: “Budeme stát proti kvalitnímu soupeři, který má za sebou dobré zápasy. Očekáváme náročné utkání, chceme ale předvést kvalitní vykon s tvrdou prací. Jasným cílem je zisk tři bodů do tabulky.”

Slávisté se naposledy utkali s Chrudimí v přípravě na tuto sezonu, kdy v Heřmanově Městci prohráli 0:4. V 1.FUTSAL lize se oba soupeři naposledy střetli v Edenu před více než rokem, kdy 14. února 2020 vyhrála Chrudim v Edenu 2:1. Na východě Čech se naposledy hrálo v říjnu 2019, domácí zvítězili v televizním zápase 4:1, jedinou branku červenobílých vstřelil Zdeněk Sláma.

V nedělním souboji se představí na obou stranách celá řada reprezentantů, kteří byli v reprezentační pauze v akci – v českém výběru byli Jošt, Homola ze Slavie, Slováček, bratři Drozdové a Koudelka z Chrudimi - všichni byli v Polsku na dvou utkáních s Portugalskem. Ševčík, Karpiak se zase potkali s chrudimským Došou při srazu slovenské reprezentace, která dvakrát porazila Řecko.

Výkop zápasu je v neděli 14. března v 19 hodin, stream vysílá LSTV a Tipsport. Komentuje Radek Klier.

Statistiky obou týmů

Nejlepší střelci:
Slavia – Jošt 23, Záruba 15, Ostrák 9
Chrudim – David Drozd 12, Max 10, Pavel Drozd 10

Asistence:
Slavia: Homola 15, Záruba 11
Chrudim – Felipe, Koudelka, Slováček 9

Kanadské bodování:
Slavia: Jošt 27, Záruba 26, Homola 20
Chrudim: David Drozd 17, Felipe 15
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700