Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.2.2021

Přímý souboj o třetí příčku tabulky čeká slávisty v úterý v Edenu proti Svarogu FC Teplice. Červenobílí ztrácejí na svého soupeře pouhý bod. Výkop je ve 20 hodin a stream můžete sledovat na LSTV a Tipsportu.

"Zápasy jdou rychle za sebou a samozřejmě, že se musíme vyrovnávat i s únavou a je to náročné. S Teplicemi je to zápas o třetí místo a my chceme skončit třetí, proto chceme tento zápas vyhrát, připravíme se na něj, jak nejlépe budeme umět. Na to, že jsem působil v Teplicích, už vůbec nemyslím, zajímá mě jenom výkon Slavie," uvedl před zápasem trenér David Filinger.

V zápasech proti Plzni a v České Lípě se musel obejít bez tří opor - Záruby, Daniela a Leovského, v reakci na to upravil složení čtyřek. Zatímco zápas s Interobalem sešívaní v závěru ztratili, stejně dramatický duel s Démony naopak dotáhli do vítězného konce. Právě v reakci na stav kádru přišla z Ústí nad Labem další slovenská posila Dominik Ostrák, který se poprvé představí doma v Edenu.

V základní sestavě se také v posledních utkáních prostřídali všichni tři gólmani Žežulka, Vondráček a Karpiak, bude zajímavé si počkat, kdo dostane důvěru v úterý večer. "V posledních zápasech nám chyběli tři dobří hráči, přesto jsme ukázali, že dokážeme bojovat jako tým, musíme v takových výkonech pokračovat. Přijede další soupeř ze špičky tabulky, já přesto věřím, že se dobře připravíme a získáme další tři body," říká jeden z nich Marek Karpiak.

Svarog má stejně jako další kluby nabitý program, sérii tří zápasů v sedmi dnech začal těsnou výhrou v Liberci 2:1. Branky vstřelili Sala a Guti, obě asistence si připsal Deco. Trenér Eloy Alonso neměl pro zápas k dispozici kapitána Claudia. Po duelu v Praze čeká Teplické páteční domácí zápas s Chrudimí. Nejužitečnějším hráčem je právě výše zmíněný Deco, který má na svém kontě trochu kuriózně už devatenáct asistencí, ke kterým přidal jen dva góly.

Teplice zatím ztratily body pouze ve dvou vzájemných zápasech s Interobalem Plzeň a venku v Chrudimi. Brankář Michal Hůla k tomu řekl: "Čeká nás velice těžké a důležité utkání na Slavii. Vzhledem k prohrám s Chrudimí a Plzní si nemůžeme další ztrátu dovolit, takže jediné, co bereme jsou tři body. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a odvezeme si všechny body."

Pro Slavii je to první ze dvou domácích utkání v tomto týdnu, v pátek v Edenu přivítají Rapid Ústí nad Labem.

SK Slavia Praha – Svarog FC Teplice
23.02. 21 20:00
Hala Eden
Přímý stream vysílají LSTV/Tipsport
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700