Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 19.2.2021

Novou třístovku svých ligových zápasů zahájí Slavia v pátek duelem na palubovce Démonů Česká Lípa. Domácí v novém roce zaznamenali sedm proher v řadě, červenobílí se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu.

"Budeme hrát do pečlivé defenzívy, musíme se na to nachystat, bude to jiný zápas než ten s Plzní. Uvidíme, jak na tom budou kluci zdravotně, v jakém složení do toho půjdeme. Každopádně nás nečeká nic lehkého, Lípa umí doma potrápit každého soupeře, musíme hrát zodpovědně a bojovně, proměňovat šance a poctivě bránit," uvedl před pátečním zápasem trenér David Filinger.

Jeho hrající asistent Zdeněk Sláma předvídá podobný průběh duelu. „Česká Lípa je vždy nepříjemným soupeřem, jsou to kluci, kteří hrají dlouho spolu, kombinují, hrají futsalově. Pro nás to bude úplně jiný zápas než s Plzní, budeme dobývat obranu, tvořit a hlídat protiútoky."

Rok 2021 se zdá být pro svěřence trenéra Karla Kruliše doslova zakletý. Nepodařilo se zabodovat ani v zápasech, které jsou pro Démony klíčové pro boj o play-off, s Libercem, Mělníkem a Ústím. Proti Chrudimi a Plzni však dokázali předvést nadějné výkony a favority potrápit.

Petr Zapletal doufá, že by zlom mohl přijít už v pátek. „Čeká nás další kvalitní soupeř. Pevně věřím, že se odrazíme od kvalitního výkonu a připravíme se tím na důležitá utkání, která nás čekají příští týden. Proti favoritům jsme schopni podat maximální výkon. Doufám, že když bude stát štěstí na naší straně, tak můžeme konečně urvat nějaké body.“

Nejlepší střelci týmů
Slavia: Jošt 21, Záruba 14
Démoni: Fichtner 10, Havrda 8

Nejvíce asistencí:
Slavia: 15, Záruba 10
Démoni: Rott 8, Fichtner 6

Nejužitečnější hráči:
Slavia: Jošt 24, Záruba 24, Homola 20
Démoni: Fichtner 16. Rott 10, Havrda 10

FC Démoni Česká Lípa – SK Slavia Praha
PÁ 20:30 | MSH Česká Lípa
Utkání můžete sledovat na streamu na youtube kanále Démonů Česká Lípa.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700