Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.9.2020

Po pondělním vítězství nad Žabinskými Vlky Brno čeká slávisty v tomto týdnu ještě jeden zápas – v pátek se utkají v derby se Spartou, která je v současné tabulce na pátém místě se čtyřmi body. Výkop střetnutí je v pátek 2. října ve 20 hodin v hale na Podvinném Mlýně.

"Do derby půjdeme s pokorou. Sparta má výborný mančaft a v domácím prostředí bude favoritem. Ale já si myslím, že teď máme dobrou formu a pojedeme tam bodovat, poprat se o to. Atmosféra je v týmu dobrá, je v něm bojovná nálada. Zvládli jsme vše, co jsme měli, můžeme jít do utkání s čistou hlavou," říká před zápasem trenér sešívaných David Filinger.

Svoje premiérové derby zažije slovenský reprezentant Filip Vaktor, který se blýskl proti Brnu dvěma brankami. "Čím těžší zápas, tím víc se na něj těším. Slyšel jsem, že se delší dobu se Spartou nevyhrálo, tak doufám, že se to změní, uděláme pro vítězství všechno."

Zvláštní náboj bude mít zápas i pro Jana Křemena. "Ve Spartě jsem futsalově začínal, ale to bylo za doby pana Větrovského, který už tam není, změnilo se to k nepoznání, takže se dá říct, že to je úplně jiný klub. Je dobře, že jsme třikrát vyhráli, ale teď nás čeká úplně něco jiného. Musíme do toho ale vstoupit stejně, pracovat dobře i dozadu a pokusit se vyhrát."

Slavia naposledy zvítězila v derby 29. prosince 2017, když domácí hale v Edenu vyhrála 2:1.
Tento zápas ale ze současného kádru pamatují jenom Martin Brychta a Jan Homola. V této sezoně bylo venkovní derby kontumováno ve prospěch Slavie. V minulé nedohrané sezoně se obě konfrontace s největším rivalem nevydařily, červenobílí prohráli s velkým rozdílem utkání doma i venku.

Sparta v posledním kole doma podlehla Svarogu Teplice 2:3, přestože v utkání vedla o dvě branky. V předchozích kolech vyhrála v Ústí 6:1 a remizovala 2:2 v Chrudimi. V kádru působí také dva bývalí hráči Slavie Ondřej Vahala a Antonín Hrdina.

Slavia jde do zápasu s plným bodovým ziskem devíti bodů ze tří zápasů.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700