Autor: futsal.cz   Vloženo dne: 13.4.2020

Výkonný výbor Svazu futsalu ČR se v úterý 14. dubna sejde na svém dalším zasedání, kde bude, mimo jiné, řešit i budoucnost všech soutěží SFČR. Včetně VARTA futsal ligy a 2. lig futsalu. Oba ligoví zástupci ve výkonném výboru – Petra Panchartková a Daniel Kolman – vyzvali kluby k vyjádření ve formě korespondenčního Grémia, které především v rámci ligové soutěže přineslo i obsáhlou diskuzi. Hlasování ale dopadlo jednoznačně.

Dvanáct klubů VARTA futsal ligy vybíralo v emailovém hlasování ze čtyř variant. Tady jsou popsané:


A) UKONČENÍ Soutěžního ročníku v kontextu Rozhodnutí VV z 12.3 dle aktuální tabulky po 20. kole základní části s vyhlášením Vítěze soutěžního ročníku a sestupujícími.

B) NEUZAVŘENÍ soutěže a dohrání soutěžního ročníku, až to bude umožněno uvolněním nouzového stavu a rozhodnutím vládních institucí, případně až v letních měsících, dle dohodnutého, a případně upraveného systému (viz další konsekvence dle návrhu členského klubu Svarog FC Teplice).

C) ANULACE Soutěžního ročníku bez vítěze a sestupů, s případným rozšířením ligy v příštím Soutěžním ročníku (viz další konsekvence dle návrhu členského klubu AC Sparta Praha).

D) UKONČENÍ Soutěžního ročníku. Konečné pořadí zůstane platné podle aktuální tabulky, bez vyhlášení vítěze a bez vyhlášení sestupujících. Bez nároku účasti zástupce ČR v UEFA Futsal Champions League v soutěžním ročníku 2020/2021 (z důvodu nevyhlášení vítěze nejvyšší domácí soutěže v ročníku 2019/2020) (viz další konsekvence dle návrhu členského klubu FK ERA-PACK Chrudim).

Předseda prvoligového grémia Daniel Kolman v sobotu informoval o výsledcích hlasování, které dopadlo následovně:

A. Hlasovalo 10 členských klubů
B. Hlasoval 1 členský klub
C. Hlasoval 1 členský klub
D. Nehlasoval žádný členský klub


Z výsledků vyplývá, že 10 z 12 klubů VARTA futsal ligy je pro její ukončení v současném stavu, tedy po 20. kole základní části, včetně vyhlášení vítěze (Chrudim) a sestupujících (Hodonín, Vysoké Mýto).

Druhé ligy chtějí také konec soutěže

Předsedkyně druholigového grémia Petra Panchartková vyzvala k podobnému hlasování i všech 23 klubů 2. ligy futsalu východ a západ. Zástupci vybírali z následujících variant:

A) UKONČENÍ 2. ligy východ a 2. ligy západ s postupujícími do VFL a sestupujících dle platné legislativy.

B) NEUZAVŘENÍ soutěžního ročníku 2019/2020 a vyčkání do termínu umožňujícího dohrání soutěže a následné dohrání jakýmkoliv způsobem, až to bude možné.

Z 23 klubů hlasovalo celkem 16, tedy více jak polovina. Sedm klubů se zdrželo hlasování. A výsledky dopadly také jednoznačně:

A. Hlasovalo 15 členských klubů
B. Hlasoval 1 členský klub

Kluby tedy svým postojem jednoznačně podpořily myšlenku ukončit sezonu, s uplatněním sportovní hodnoty odehrané sezony. Konečné rozhodnutí je v rukách Výkonného výboru.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700