Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.1.2020

V pátek od 20 hodin přivítá Slavia na palubovce v Edenu svého tradičního soupeře – Interobal Plzeň. Západočeský klub vstoupil do letošního ročníku pod vedením trenéra Marka Kopeckého a zatím ztratil body jen doma proti Spartě a v Chrudimi.

„V Plzni to byl na podzim hrozný zápas, zranil se Marek Karpiak a Igor Leovski. Navíc jsme nehráli dobře, máme soupeři co vracet. V pátek to bude boj o každý míč, důrazný futsal, věřím, že tentokrát se na konci budeme radovat my,“ připomíná první duel s Plzní v této sezoně brankář Jan Žežulka. Plzeň ho vyhrála 5:2.

Právě z Plzně přišli před sezonou do Edenu hned dva hráči – Zdeněk Sláma a Jan Křemen. Pro oba bude páteční duel nabitý speciální motivací – Sláma se navíc po odchodu Ivana Božoviče stal asistentem nového slávistického kouče Davida Filingera, pro kterého bude zápas obnovenou premiérou.

V minulé sezoně se oba soupeři střetli hned pětkrát – nejprve v základní části, kdy červenobílí zvítězili v Plzni 4:0 a pak remizovali doma 3:3, ve čtvrtfinále play-off pak si připsaly tři výhry v sérii, která skončila jednoznačně 3:0. Navázali tak na úspěšné dvě série play-off z předchozích let, kdy slávisté Interobal v této fázi soutěže dvakrát vyřadili.

Do Plzně se před sezonou vrátil reprezentant Tomáš Vnuk, přišel také Lukáš Rešetár, který ale utrpěl zranění, které si vyžádá dlouhodobou léčbu. „Lukáš Rešetár je mimořádný hráč nejen v české lize, ale i na evropské úrovni. Chybí Plzni stejně jako pochopitelně i národnímu týmu. V jeho věku je to zranění trošku nešťastné, nicméně vím, že Lukáš je stoprocentní profesionál, takže začne trénovat hned, jak mu to zdravotní stav umožní a vrátí se do původní formy. Určitě ho tedy neodepisujeme,“ uvedl k tomu ředitel Interobalu Radek Lobo v rozhovoru pro server futsalliga.cz.

Trenér Plzně Marek Kopecký působí už více než pět let také u české reprezentace do 21 let, kde vede také slávisty Žežulku, Klímu a Hájka. „Čeká nás důležitý zápas s kvalitním soupeřem. Čekám vyrovnaný boj, ve kterém můžou rozhodovat maličkosti. Chceme ale navázat na domácí zápas se Slavií z úvodu sezony, zápas zvládnout a odvézt si všechny body,“ uvedl před cestou do Vršovic.

Fanoušci mají v pátek unikátní možnost přijít na utkání dříve a zhlédnout předzápas, ve kterém se v nejvyšší soutěži futsalistek představí pražský tým Black Bridge proti stejnému soupeři Interobalu Plzeň.

Majitelé permanentek na fotbal a hokej mají vstup už tradičně zdarma. V zápasovém programu si můžete přečíst rozhovor se slávistickým pivotem Davidem Joštem.

Pátek 10. ledna 2020
Hala Eden


18:20 Black Bridge Praha – Interobal Plzeň, první liga futsalistek
20:00 SK Slavia Praha – Interobal Plzeň, VARTA futsal liga


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700