Autor: Ondřej Zlámal, foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 18.9.2019

V pátek 20. září čeká slávisty v Edenu od 20 hodin zápas 3. kola VARTA futsal ligy. Změří v něm síly s dalším s nováčků – s Dynamem PCO České Budějovice. Jihočeši hrají v nejvyšší futsalové soutěži vůbec poprvé.

„Do zápasu musíme do jít naprosto naplno a soustředěně, bojovat a musí být na nás vidět, že chceme vyhrát. Ukázat to, že jsme tým a nesehranost vykompenzovat bojovností. Musíme soupeři vnutit naše tempo hry. Jednoznačný cíl je získat doma tři body a napravit ztrátu z Plzně. Jiná varianta nepřipadá v úvahu,“ říká před zápasem zkušený Zdeněk Sláma.

Vítězství Budějovických nad Hodoním pozorně sledoval kapitán Slavie Jan Homola. "K zápasu musíme přistoupit s veškerým respektem a pokorou k soupeři. Nesmíme podcenit žádnou situaci, a nesmíme povolit v koncentraci po celé utkání. Páteční střetnutí musí být v naši režii a musíme si z něj odnést tři body do tabulky. Viděl jsem zápas Dynama proti Tangu, první poločas byl vyrovnaný, ale z kraje druhého poločasu Dynamo získalo náskok , který udrželo až do konce, a zaslouženě vyhralo. Někteří hráči jsou individuálně velmi dobře vybavení. Věřím, že si na videu ukážeme, co na Dynamo bude platit, a přeneseme to do utkání."

Slávisté se budou muset obejít bez dvou zraněných hráčů – brankář Marek Karpiak a makedonský reprezentant Igor Leovski museli po zápase v Plzni podstoupit operace zraněné achilovky a zlomeného kotníku.

Dynamo si ve druhém kole připsalo historickou výhru, když doma přehrálo Tango Hodonín 7:2. Po prvním poločase byl stav nerozhodný 2:2, ale Jihočeši třemi rychlými brankami po přestávce rozhodli o svém vítězství. Hattrickem se blýskl David Radouch. V týmu působí známi fotbalisté s ligovými zkušenostmi – Petr Benát a Roman Lengyel. Jednou z klíčových postav je také špílmachr Radim Pouzar, který nosí kapitánskou pásku.

"V dalším venkovním utkání narazíme již na druhé pražské „S“. Tentokrát bychom rádi byli vyrovnaným soupeřem a na Slavii předvedli kvalitní futsal. Věříme, že bojovnost a koncentrace v defenzivě společně s vítěznou atmosférou ze zápasu s Hodonínem povede k zisku bodů," věří před cestou do Prahy brankář Dynama Erik Jasenský.

Výkop utkání je v pátek ve 20 hodin, majitelé permanentek na lední hokej a fotbal mají již tradičně vstup zdarma.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700