Vloženo dne: 23.4.2019

Ve čtvrtek 25. dubna od 20 hodin před kamerami ČT Sport začne semifinálová série mezi vítězem základní části VARTA futsal ligy Svarog FC Teplice a SK Slavia Praha. Červenobílí futsalisté v ní budou usilovat o historicky druhý postup do finále. V tom prvním po velkém boji podlehli v sezóně 2016/2017 Chrudimi 3:1 na utkání. Od dob finálových soubojů s dnes již neexistující Balticflorou Teplice Chrudim takto nikdo ve finále nepotrápil.

„Musíme si přenést do této série naši soustředěnost a týmovost, kterou jsme ukázali ve čtvrtfinále,“ říká před zápasem Igor Leovski. „V základní části jsme se soupeřem dvakrát prohráli, máme mu co vracet. Musíme nadále stavět na pečlivé obraně a také mnohem lépe využívat své šance,“ přidává pohled na to, co podle něj povede k úspěchu.

„Troufnu si říct, že ve vzájemných zápasech jsme byli na míči i v kombinacích lepším týmem, ale oni mají vynikající zakončení, na to si budeme muset dávat velký pozor,“ říká k začínající sérii kapitán Jan Homola.

Teplice prošly do semifinále také přes tři zápasy, když vyřadily Helas Brno po výsledcích 6:4 doma, 10:0 venku a 4:3 doma. Slavia podobným způsobem vyřadila Interobal Plzeň 4:2 doma, 7:5 (po prodloužení) venku a 5:0 doma.

Slavia hraje jako klub svou dvanáctou ligovou sezónu (jubilejní desátou jako Slavia). Pouze jednou chyběla v play-off, jedenáctkrát byla účastníkem vyřazovacích bojů. Již popáté se probojovala do semifinále soutěže. Dvakrát se umístila na čtvrtém místě, jednou slavila bronz, a jednou stříbro. Pokud by se Slavia nedostala do finále, umístí se na konečném 4. místě.

Druhou semifinalovou dvojici tvoří FK ERA-PACK Chrudim a AC Sparta Praha (ve finále tak při shodě výsledků může dojít na souboj pražských "S" o titul).

Jaké jsou hlasy z tábora soupeře?

David Černý, kapitán Svarog FC: „V semifinále nás čeká velice těžký soupeř, a to pražská Slavia. Zaslouženě postoupila do semifinále a nás čekají velmi náročná utkání. Slavia je velice agresivní mužstvo a my se s tím budeme muset vyrovnat. Hraje velmi fyzicky náročný styl futsalu a navíc má hodně kvalitní individuality. Ovšem stejně věřím, že se s tím vším popereme a vnutíme Slavii naši hru. Semifinále budou rozhodovat maličkosti. Věřím, že na konci budeme my tím šťastnějším týmem.“

Aleš Zachariáš, marketingový ředitel Svarog FC: „Asi nejen mě překvapilo už v základní části, jak si vedla Slavia úspěšně proti Chrudimi. V sérii play off proti Plzni jsem očekával 5 zápasů, Slavia zvládla všechny tři duely velmi dobře. My se na Slavii musíme výborně připravit. Očekávám velmi vyrovnané duely. Myslím, že hlavně doma, i s podporou našich skvělých fanoušků, máme šanci na úspěch.“

Program semifinále:

1. Teplice - Slavia, čtvrtek 25.4, 20:00, SH Teplice, ČT Sport
2. Slavia - Teplice, neděle 5.5, 20:00, SH Slavia
3. Teplice - Slavia, pátek 10.5, 20:30, SH Teplice
------------------------------------
4. Slavia - Teplice, úterý 14.5, 20:00, SH Slavia
5. Teplice - Slavia, pátek 17.5, 20:30, SH Teplice
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700