Vloženo dne: 13.6.2017

Komise rozhodčích vyhodnotila výkony rozhodčích ve finálové sérii. Její zpráva, která potvrzuje pohled SK Slavia Praha na průběh klíčového třetího souboje, uvádí: SbKR zhodnotila výkony rozhodčích v zápasech finálové série a na základě hodnocení rozhodčích ze strany delegátů, zhlédnutí dostupných videozáznamů a návštěv členů SbKR na finálových utkáních play off nemá vážnější připomínky k výkonu rozhodčích v prvním, druhém a čtvrtém zápase.

Na základě vyhodnocení dostupných videozáznamů SbKR konstatuje, že se ve třetím utkání finálové série FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha:

Rozhodčí p. Černý dopustil jasné chyby, když v 17. minutě neudělil ČK domácímu hráči
č. 17 za surovou hru vůči hostujícímu hráči č. 16 a nesprávně udělil pouze ŽK;

Rozhodčí p. Kaštánek dopustil jasné chyby, když v 24. minutě nenařídil pokutový kop ve prospěch hostujícího družstva za nedovolený zákrok domácího hráče č. 19 na hostujícího hráče č. 2.


Komise rozhodčích tedy dala za pravdu našemu klubu, že hráč Lukáš Rešetár měl být vyloučen za zákrok na Ondřeje Vahalu, a za stavu 1:0 pro domácí, jsme ve třetím a pravděpodobně klíčovém utkání finálové série měli kopat pokutový kop.

I vedení domácích však bylo diskutabilní, neboť dle našeho názoru padnul gól po evidentním faulu na hráče Hrdinu.

Jak zákroku na Hrdinu, tak penaltového přohřešku se dopustil klíčový hráč Chrudimi Felipe, který pokud by za jeden z nich obdržel žlutou kartu, nehrál čtvrté utkání série, neboť by byla třetí. Zároveň se domníváme, že potrestán nebyl brankář domácích Jean, jenž hrál rukou mimo pokutové území, a zastavil tak gólové zakončení Hrdiny na začátku druhého poločasu.

Vzhledem k výše uvedenému se domníváme, že rozhodčí Černý a Kaštánek fatálním způsobem ovlivnili výsledek finálové série, a výrazně poškodili náš klub.

Daniel Kolman: "Pozitivně vnímáme vyjádření Subkomise rozhodčích, která potvrdila, že ve třetím finálovém utkání série s Chrudimí nebylo vše v pořádku. Nicméně do boje o titul nás to již nevrátí. Historicky nejsme jediní, kteří mají po finálové sérii s ERA-PACKem pocity hořkosti, snad dojde k nápravě, a příště již o titulu rozhodnou pouze sportovní výkony."
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700