Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.1.2017

V sobotu 7. ledna od 20 hodin začne v Edenu nový futsalový rok. Slávisté budou mít první možnost odčinit nečekané předvánoční zaváhání na palubovce Hradce Králové, v domácím prostředí přivítají loňského finalistu celé soutěže – Benago Zruč nad Sázavou.

Červenobílí se v právě skončeném roce 2016 střetli s Benagem hned v šesti ligových zápasech. Téměř přesně před rokem – 10. ledna 2016 s ním prohráli 5:6, když dva závěrečné góly padly v posledních čtyřech vteřinách hry - Slavia se nejprve dostala od vlastní branky do rychlého brejku, Salák našel Lištvána a ten ve skluzu vymetl šibenici Benaga. Benago se vrhlo do útoku a takřka se sirénou rozhodlo, když křížný pas Galvaa uklidil do slávistické brány Belej, který v dresu Zruče zkompletoval hat-trick.

Oba týmy se pak utkaly v semifinále Chance futsal ligy v květnu. Nejprve Benago doma zvítězilo těsně 4:3, 10. května pak sešívaní svého soupeře v Praze zdolali vysoko 7:2. Další dva duely už ovládli svěřenci Beniho Simitčiho – nejprve doma 3:1 a pak v posledním zápase slávistické sezony 12:7 ve Vršovicích, když se Slavii zranili oba brankáři.

Benago zvládlo také podzimní ligový duel hraný v rámci této sezony – zvítězili 6:3, i když slávisté po zápase rozhodně mohli litovat zahozených šancí, kterými se připravili o možnost zabodovat. Co se týká celkových statistik, které připravuje velice pečlivě Oldřích Pánek, jedná se o jubilejní 20. zápas obou soupeřů - Slavia má bilanci 4-2-13 se skóre 59:79.

Zruč se v letošní sezoně potýká s nevyrovnanými výkony, přesto se usadila na druhé příčce tabulky za vedoucí Chrudim, na kterou ztrácí šest bodů, i když má odehrané dva zápasy navíc. Benago si připsalo už čtyři porážky, tři z nich při venkovních zápasech. V prosinci v hale v Edenu odehrálo také finále Českého poháru, ve kterém podlehlo Chrudimi vysoko 1:7.

Slávisté zahájí v úterý znovu svoji přípravu s jediným cílem – v sobotu se proti silnému soupeři představit v co nejlepším světle. Určitě stojí za to, abyste se přišli na jejich zápas podívat!

Zároveň prosíme všechny fanoušky, kteří se rozhodnou utkání navštívit, aby se zdrželi nesportovního povzbuzování a nepoškodili zbytečně Slavii. Ke každému sportovnímu soupeři je potřeba zachovat respekt! Politika a náboženství do sportu nepatří.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700