Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 19.5.2015

Obrovské drama přineslo první finálové utkání CHANCE futsal ligy 2014/2015. Chrudim dvakrát v Teplicích stáhla dvoubrankové manko a vynutila si pokutové kopy. V nich však hostující střelci „vyhořeli“ a první bod si připsali domácí vlci.

Úvod utkání patřil Chrudimi. První tyčku zápasu nastřelil hostující Max. V 8. minutě se už skóre měnilo: Závar po standardní situaci vyřešil Rešetár přihrávkou na zadní tyč a César Paulo se nemýlil – 0:1. Ve 12. minutě bylo srovnáno. Slováček dělal kličku Kovácsovi, přišel o balon a domácí futsalista tvrdou ranou rozradostnil halu – 1:1.

Další branky přišly až v závěru první půle. Nejprve využil desítku Dentinho po šestém faulu domácího Marcela. Poté však domácí zahráli výborně power play. Kovács našel na zadní tyči Novotného a ten se z úhlu nemýlil – 2:2. V závěru mohly Teplice strhnout vedení na svou stranu, ale Kovács nastřelil z desetimetrové penalty tyč a podobně si vedl i v poslední vteřině Sidnei.

Vstup do druhé půle vyšel perfektně Teplicím. Marcio rozehrál aut na Kovácse a ten potvrdil svou střeleckou formu, když vymetl šibenici Žďánského brány – 3:2. Ve 25. minutě vybuchla teplická Stínadla znovu. Svůj trestný kop proměnil nadvakrát Sidnei – 4:2. Chrudim se vrátila do hry po zajímavé situaci. Rešetár našel krásně Dentinha, ten však ve skluzu zasáhl Jeronima. Brankář Teplic zůstal ležet, hra se nepřerušila a Dentinho pohodlně snížil na 3:4.
Chrudim vstala v prodloužení z „mrtvých“

Vyrovnané utkání přineslo dvě minuty před koncem i vyrovnaný výsledek. Chrudim dokonale využila power play, když Felipe našel skoro už v teplické brance Maxe – 4:4. A šlo se do prodloužení. Na konci první části se vrátily do vedení Teplice. Marcelo našel při power play Novotného, který z levé strany prostřelil Žďánského – 5:4.

I ve druhém prodloužení udeřili domácí. Ve 47. minutě posunul Sidnei míč do strany na Marcio, který se levačkou trefil přesně k tyči – 6:4. Rozhodnuto však nebylo. Dvě minuty před koncem využila power play i Chrudim. Trefil se M. Mareš po přihrávce Maxe – 6:5. A to nebylo vše. Po pár vteřinách zužitkoval Maxovu asistenci Alvarito a začínalo se od začátku - 6:6.

V tu chvíli měly Teplice pět faulů a vzápětí udělaly šestý, jenže Dentinho ani při opakovaném pokusu Jeronima nepřekonal. Nastřelil tyč. Zápas dospěl do penalt a v nich uspěli domácí 4:3, poté co v chrudimském dresu vůbec netrefili bránu Alvarito a Rodrigo. Vítěznou penaltu si připsal teplický Holý.

FC Balticflora Teplice – FK ERA-PACK Chrudim 7:6 pk (2:2, 2:2 – 1:0, 1:2 – 4:3)
Branky a nahrávky: 12. Kovács, 19. Novotný (Kovács), 23. Kovács (Marcio), 25. Sidnei, 44. Novotný (Marcelo), 47. Marcio (Sidnei), rozhodující pk Holý – 8. César Paulo (Rešetár), 16. Dentinho (pk), 28. Dentinho (Rešetár), 38. Max (Felipe), 48. M. Mareš (Max), 49. Alvarito (Max). Rozhodčí: Melničuk – O. Černý. ŽK: Sidnei, Marcio, Kovács, Giva - Felipe, César Paulo. Penalty: Alvarito X, Kovács 1:0, Felipe 1:1, Marcelo 2:1, Rešetár 2:2, Novotný 3:2, M. Mareš 3:3, Holý 4:3, Rodrigo X. Diváci: 550. Stav série: 1:0. Příští utkání: 21. května od 17:50 v Chrudimi (živě na ČT Sport).
Teplice: Jeronimo (Kalina, Krišal) – Giva, Sláma, Marcelo, Alberto – Kovács, Marcio, Novotný, Holý, Emerson, Salák, Sidnei. Hrající trenér Giva.
Chrudim: Ton (19. Žďánský) – M. Mareš, R. Mareš, Alvarito, Max – Koudelka, Rodrigo, Dentinho, Felipe, Slováček, César Paulo, Rešetár, Chmelík. Trenér Jaroslav Bartušek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700