Vloženo dne: 13.10.2013

Samostatnou a nelichotivou kapitolou zápasu SK Slavia Praha - Indoss Plzeň 5:2, bylo ostudné chování fanoušků Plzně. Konkrétně fyzický útok fanoušků Indossu po skončení utkání na kolemjdoucí v okolí haly, kteří neměli s futsalem nic společného, a poškození majetku. Divácká návštěva utkání byla zásadně ovlivněna probíhajícím hokejovým derby HC Slavia - HC Sparta, a tak fanoušků se v hale sešlo poskrovnu. Se soupeřem přicestovala skupina asi čtrnácti osob, která byla v podnapilém stavu, a hned po příjezdu se prezentovala pokřikem "jude slavie". Pořadatelská služba se nejprve rozhodla tyto "fanoušky" do haly nevpustit, ale po omluvě za nevhodné skandování a příslibu, že se pokřiky tohoto typu nebudou opakovat, byli příznivci Indossu do haly vpuštěni. Nutno podotknout, že po většinu utkání svůj slib dodrželi, a k antisemitistickým a urážlivým pokřikům se opět uchýlili až v závěru zápasu, při odchodu mimo sportovní halu. Pod dohledem pořadatelské služby si tito "rádoby hrdinové" nedovolili nic.

Po skončení zápasu se tito "fanoušci" Indossu Plzeň přesunuli do vestibulu sportovního areálu, došlo k bezdůvodnému fyzickému napadání návštěvníků plaveckého stadionu, kteří s futsalem neměli nic společného. Poté co se nedali zastrašit členové oddílu házené, a do vestibulu začali přicházet funkcionáři futsalového klubu Slavie a pořadatelská služba, dali se fanoušci Indossu na zbabělý úprk směrem k parkovišti, naskákali do busu a ujeli směrem na Plzeň. Před tím však dle svědků poškodili kopáním parkovací automat a několik zaparkovaných vozidel na přilehlém parkovišti před zimním stadionem. Policie ČR jejich bus zadržela ještě v Praze, a celou událost vyšetřuje jako trestný čin.

Ostudné chování a události, které se staly, neudělaly plzeňskému klubu dobrou vizitku, a budiž varováním pro všechny, kam v nejbližších termínech Indoss Plzeň zavítá. Vzhledem k tomu, že události byly delegátem utkání panem Amlerem zaznamenány do Zápisu o utkání, bereme tento zápis jako dostatečný podnět pro práci Disciplinární komise.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700