Autor: Martin Suchý   Vloženo dne: 27.2.2013

V utkání B týmu v Pražském přeboru s KZ FC jsme dali šanci naší budoucnosti z kategorie U-16, kteří tvořili kostru týmu (5 hráčů) a mohli si vyzkoušet kvalitnější zápas, než které absolvovují ve své kategorii. Doplněni byli o hráče U-18 (3) a jednoho hráče, který hraje za A mužstvo. Utkání začalo po taktické stránce velmi trpělivou hrou a držením míče. Soupeře jsme nepustili k ničemu a v 15. minutě, po velmi pěkné nacvičené akci, jsme se ujali vedení. Petřík přesnou přihrávkou do lajny uvolnil Čonku, ten si posunul balón do středu a odsud nekomprimisně nepopulárním, ale velmi účinným bodlem otevřel skore 1:0. Po vstřelené brance jsme se na několik chvil odvrátili od naší trpělivé hry a nechali soupeře vytvořit si šance. Jen vynikající zákroky mladého, ale perspektivního Roshana, znamenaly že skóre nebylo jiné a nepříznivé. Nicméně ve 27. minutě jsme zahrávali roh a opět po nacvičeném signálu jsme zvýšili na 2:0. Bylo to opět po přihrávce Petříka a perfektním zakončení Mullera. Bohužel hned o minutu později po hrubce autora druhé branky Mullera soupeř trestal a snížil na rozdíl jediné branky, 2:1.

Pak se dlouho střídaly šance na obou stranách. Více a hlavně vyloženější měli hráči KZ FC, ale opět díky bravůrním zákrokům Roshana držela Slavia jednobrankové vedení. Dokonce v jednom případě zachránila Slavii branková konstrukce a dorážku zlikvidoval opět Roshan. Po několika šancích soupeře se dostala ke slovu také Slavia a po velmi trpělivé kombinaci, kdy soupeř nevěděl koho dříve bránit, přišla přihrávka Pytlouna na volného Žampu, který si posunul balón ještě do lepší střelecké pozice a prostřelil brankáře 3:1. Závěr utkání patřil KZ FC, kteří se snažili ještě něco udělat s výsledkem. Po několika šancích, které zblokovali obránci nebo zneškodnil Roshan si Slavia vzala time out, aby se mužstvo sklidnilo a dohrálo v klidu. To se také stalo, i když po jedné nepochopitelné zpětné přihravce Sopa brankáři, kde bohužel stál útočník KZ FC, se mohlo skóre ještě měnit. Naštěstí Roshan ve spolupráci se Stiborou poslední šanci zneškodnili.

Nakonec tedy zasloužené vítězství. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za předvedený výkon. I hráči U-16 si dokázali, že mohou hrát proti mnohem starším a zkušenějším hráčům a zejména bych chtěl vyzdvihnout brankáře Roshana, který je velkou nadějí do budoucna, což dnes skvělým výkonem předvedl.

SK Slavia Praha B - KZ FC 3:1 (1:0)
Slavia: Roshan - Čonka, Stibora, Petřík, Muller, Sop, Pytloun L, Žampa, Fouček.
Branky: 15. Čonka (Petřík) 1-0, 27. Muller (Petřík) 2-0, 28. 2-1, 43. Žampa (Pytloun L) 3-1.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700