Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 6.10.2014

Druhé kolo CHANCE futsal ligy pokračovalo v neděli večer v pražském Edenu. Domácí Slavia hostila ve svém první utkání sezóny kladenské satany. Utkání skončilo remízou 3:3. Vedení se ujali po dvanácti minutách satani, když skóre zápasu otevřel Výborný. Slavia přišla s odpovědí o tři minuty déle. Vlastní branku si dal kladenský Čurda. Obrat sešívaných záhy dokonal Antonín Hrdina a do šaten šla veseleji Slavia.

Hosté vycítili šanci ve 35. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Filinger, jenže tři minuty před koncem druhé půle zužitkoval Antonín Hrdina rychlý brejk Slavie ve svou druhou trefu, a zdálo se být rozhodnuto – 3:1. Ovšem Kladno vsadilo na power play a opět dokázalo, jak moc je futsal dramatickým a atraktivním sportem. Šnídl vymetl šibenici Kučerovy branky a snížil na 2:3. Vyrovnání přišlo tři vteřiny před koncem, kdy Abrham dorazil míč do slávistické branky – 3:3.

„Nejprve euforie, poté zklamání,“ hlesl po zápase slávistický kouč Jiří Baborák. „Neříkám, že jsme závěr utkání nezvládli, ale vidíte, jak to dopadlo. Řekl bych, že jsme v prvním poločase měli víc šancí než soupeř, i když to bylo tak v poměru pět-tři. Prohrávali jsme nula-jedna, ale do přestávky jsme výsledek otočili. Dlouho jsme kontrolovali hru. Dobře nám zachytal i brankář, takže to na drama vůbec nevypadalo, obzvlášť když jsme dali na tři-jedna,“ líčil trenér sešívaných.

Jenže Kladno dokonale využilo hru bez brankáře. „Tři minuty před koncem začal hrát soupeř power play. Celkem dobře jsme bránili, ale odražený míč trefil Šnídl fantasticky z první a snížil na rozdíl jedné branky. Tři vteřiny před koncem přišel nastřelený balon, který brankář neviděl, míč vyrazil a někdo z hostí ho uklidil do brány,“ litoval Baborák a dodal: „V tomto kontextu jsem velice zklamán. Na druhou stranu soupeř hrál také velmi dobře. Asi je remíza zasloužená.“

Zápas se hodně líbil kladenskému trenérovi Jakubovi Jiránkovi: „Vyrovnané a agresívní utkání. Hodně emocí jak v hledišti, tak i na hřišti. Myslím si, že je remíza zaslouženým výsledkem pro oba týmy. Hrál se hezký futsal. Fanouška to muselo bavit. Byla tam červené karta, emoce, hodně šancí a pěkné branky. Oba brankáři chytali skvěle. K vidění bylo i spousty nacvičených akcí. Hodně od Slavie, což mě překvapilo. Domácí mají velice kvalitní tým.“

SK Slavia Praha – FK SAT-AN Kladno 3:3 (2:1)
Branky a nahrávky: 16. vlastní Čurda, 20. A. Hrdina, 37. A. Hrdina (Novotný) – 12. Výborná (Abrhám), 38. Šnídl (Jaráb), 40. Abrhám (Šnídl). Rozhodčí: Čurda – Hofmann. ŽK: M. Hrdina, Filinger – Šnídl, Abrhám. ČK: 35. Filinger (SKS).
Slavia Praha: Kučera (Malina) – Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Filinger, Novotný, M. Hrdina, Homola, Míča, A. Hrdina, Matějka, Bozděch, Pospíšil. Trenér Jiří Baborák.
Kladno: Konečný (Tetour) – Šnídl, Abrhám, Výborný, Jaráb, Fujdiar, Slavík, Fitzel, Pleyer, Čurda, Trnka. Trenér Jakub Jiránek.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700