Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 29.8.2014

První ligovou konfrontaci jsme absolvovali proti Benagu. Na poměrně kvalitním utkání ani nebylo příliš znát, že oba týmy jsou teprve na začátku přípravy v hale. Zápas s Benagem se hrál v netradičním provedení, hrálo se na třetiny po 20 minutách hrubého času. Další výjimkou byly penaltové kopy po faulech, penalty se nekopaly až po pátém faulu, nýbrž hned po třetím.

V první třetině byl k vidění vyrovnaný futsal plný krásných kombinačních akcí z obou stran. Pouze ale hráči Benaga byli schopni jednu z akcí proměnit, když první Lištvánovu střelu náš gólman vyrazil jen k Amranimu, který opět vystřelil. Po dalším výborném zákroku strážce naší branky míč poskakoval v brankovišti, kde jej Lištván patou, zády k brance, doklepl do sítě a nedal našemu brankáři šanci s dráhou míče ještě něco udělat. 0:1. Průběh zápasu ale mohl úplně jiný, kdyby Tonda Hrdina proměnil alespoň jeden nájezd ze dvou, kdy stál tváří v tvář brankáři Bezstarosti. Každopádně ani po krásné kombinační, ani po samostatné akci, nebyl náš útočník schopen vystřelit, prvotřetinový výsledek vyzníval lépe pro hráče Benaga.

Do druhé třetiny nastoupili mnohem lépe hráči Slavie. Hned ze začátku byl několikrát závar před brankou Benaga. Ale ani z tohoto mráčku zatím nezapršelo. V této fázi byli domácí aktivnější a vytvořili si několik slibných příležitostí. Ve skórování je však ve dvou případech zastavila branková konstrukce, a a dvakrát domácí střelci zklamali ve vyložených brankových příležitostech krok od prázdné branky soupeře. Možná i proto skončila tato fáze přípravného utkání bez branek.

Gólově zapršelo až v poslední části, kdy hráči Slavie vykombinovali celé hřiště na čtyři doteky, Bozděch nalezl na zadní tyči osamoceného Martina Brychtu, který už měl jednoduchou práci. 1:1. Hra se pomalu přitvrzovala, hlavně za strany Slavie. Díky tomu mohlo Benago zahrávat desetimetrový kop, autor ale nastřelil pouze tyč Kučerovi brány.

V poslední, třetí třetině si oba celky zkusily hru bez brankáče, power play. Jako první začala Slavia. Hráčům se dařilo držet balon, dostávali se i do střel. Největší šanci ze slávistické power play spálil Martin Brychta, kdy Pavel Novotný poslal nečekaný nástřel na zadní tyč z rohového kopu, na který hráči Benaga nestačili zareagovat. Bohužel Brychta netrefil balon tak, jak by si představoval a míč skončil pouze v autu. Hned z této akce gólman Benaga Vahala rychle rozehrál a Amrani zakončil do odkryté branky. 1:2. Slavia pokračovala ve hře bez brankáře. Minutu před koncem její power play špatně přihrál Martin Hrdina, Amrani vystihl přihrávku, přihrál Rodkovi, kterého čekal opět jednoduchý úkol, zakončit do odkryté branky. 1:3. Za tohoto stavu začalo hrát power play i Benago, kterým se taktéž dařilo držet balon. Vyloženou šanci si ale nepřipravili, naopak při riskantních přihrávkách se povedlo Matějkovi dvakrát skvěle vystihnout přihrávku soupeře a Martin Brychta přidal do své gólové sbírky další dva góly, které vstřelil přes tři čtvrtiny hřiště, čímž završil svůj hattrick. Skóre se neměnilo ani po další desítce Benaga, ani po kopu Pospíšila na straně Slavie. Zápas tak skončil spravedlivou remízou.

Utkání hodnotil Martin Brychta, autor hattricku: "Myslím si, že zápas s Benagem splnil svůj účel přípravného zápasu a to především tím, že dostal tým do zápasového vytížení. Je dobré, že jsme mohli hrát právě s tímto soupeřem, protože i z výsledku 3:3 je patrné, že se odehrál vyrovnaný zápas. Na obou stranách bylo vidět, že se trenéři snažili vyzkoušet různé sestavy a různé styly hry, což samozřejmě mělo dopad na celý herní projev. Naše útočná power play nebyla sehraná ideálně. Dá se říct, že jsme si nevypracovali pořádnou šanci, což je špatné. Přišla pouze jediná, ale z rohu, kde jsem netrefil trestuhodně prázdnou bránu. Potrestání tak přišlo hned z protiútočného brejku. Co se týče naší obranné powerplay, tak si myslím, že jsme bránili dobře a po dvou ztrátách míče Benaga se nám i podařilo vstřelit 2 góly do prázdné. Celkově si myslim, že na nějaké podrobnější zhodnocení zápasu je ještě brzy, přeci jen pro některé to byl první přípravný zápas. Jisté je ale to, že nás čeká ještě pořádný kus práce."

Další přátelské utkání je na programu v pondělí, kdy se náš tým představí na Kladně od 19:00 hod.

SK Slavia Praha - Benago Zruč n/S 3:3 (0:1, 0:0, 3:2)
Branky: 46. Brychta (Bozděch), 56. Brychta (Matějka), 57. Brychta (Matějka) - 16. Lištván (Amrani), 53. Amrani, 55. Rodek (Amrani)
Slavia: Kubíček, Kučera - Matějka, M.Hrdina, A.Hrdina, Novotný - Brychta, Homola, Pospíšil, Bozděch - Čonka, Vejvoda, Eisenreich.
Benago: Vahala, Bezstarosti - A.Simitči, Brahimi, Rodek, Ramirez, Štverák, Lištván, Kanaval, Amrani.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700