Autor: Michal Pavlík Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 11.4.2014

Čtvrtfinálové série play off CHANCE futsal ligy mezi ERA-PACKem Chrudim a Slavií Praha se ve čtvrtek večer přesunula do pražského Edenu. Domácí však v utkání naprosto zklamali. Chrudim si odvezla druhý bod za vítězství 8:0.

Chrudim za celý zápas Slavii k ničemu nepustila. Jen k pár střelám na připraveného Žďánského. V prvním poločase dali Chrudimští pět branek a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Navíc se Slavii těsně před přestávkou vykartoval Antonín Hrdina. Po přestávce už český mistr hrál, co potřeboval a společně se svými fanoušky mohl oslavit vysoké vítězství 8:0.
Domácí trenér Jiří Baborák byl po utkání hodně rozčílený. „Měli jsme spousty keců a odhodlání. Chtěli jsme soupeře pořádně prohnat a stalo se z toho toto,“ ukazoval na skóre trenér sešívaných a pokračoval: „Takto nejde hrát. Ne, že bychom na soupeře neměli herně, ale nemáme na něj ani bojovností, přístupem k futsalu a nevíme, co máme na hřišti dělat, i když to hráčům stokrát malujeme.“

Na druhou stranu získali mladí slávisté cenné zkušenosti. „Jsem rád, že si mladí hráči takový zápas zahráli, ale v kádru máme čtyři nebo pět zkušených hráčů, kteří mají hru zvednout. Musí být kostrou, o kterou se naše hra opře. Mladí musí ukázat, že je jednou nahradí. Ani u jednoho nevidím, že by tak silného soupeře potrápil. U mladých nevidím, že by do toho dali něco navíc,“ zlobil se Baborák.

Do hry nastoupil i mladičký slávista Daniel Dvořák. „Máme dva kluky z šestnáctky, což jsou vicemistři republiky. Začali s námi chodit trénovat. Dostali chvilku příležitost tady i v Chrudimi. Je to naše budoucnost. Takto by se měli porvat všichni,“ chválil trenér Jiří Baborák.

Důvod k radosti měl naopak chrudimský kouč Daniel Ibanes. Jeho tým v play off ještě neinkasoval! „Odehráli jsme dobrý zápas, mohu být spokojený. Podruhé v řadě jsme nedostali gól. Obranná hra je v play off důležitá. Vím, že náš útok dá branku. Dneska jsme hráli dobře i odzadu. Lépe jak v prvním zápase,“ hodnotil zápas trenér ze Španělska.
I on si s týmem vychutnával parádní atmosféru, kterou vytvořili chrudimští fanoušci. „Pro hráče je určitě lepší, když s nimi do Prahy vyrazili autobusem fanoušci. Vytvořili parádní atmosféru a naši hráči byli velice spokojení,“ usmíval se Daniel.

Ještě jeden krok a ERA-PACK bude v semifinále. „V pondělí nás čeká nový zápas. Rád bych, aby to dopadlo podobně. Opět budu apelovat na obrannou hru. Doufám, že zopakujeme stejně dobrý výkon. Známe sílu našeho týmu, soupeře zatlačíme, a když budeme opět pracovat poctivě, tak zvítězíme,“ věří Daniel.

SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 0:8 (0:5)
Branky a nahrávky: 5. Douglas, 9. Felipe (Slováček), 14. Slováček (Rešetár), 17. Rešetár (Žďánský), 20. Dentinho, 30. Chmelík (Douglas), 34. Max (Felipe), 38. Max (Chmelík). Rozhodčí: Kubr – O. Černý. ŽK: A. Hrdina (SKS). ČK: 19. A. Hrdina (SKS). Diváci: 250. Stav série 0:2. Příští zápas: Chrudim – Slavia (po 14. 4., 20:00).
Slavia: Kučera (21. Krajč) – Brychta, Žampa, Eisenreich, A. Hrdina, Vejvoda, Oliva, Novotný, Stibora, M. Hrdina, Míča, Dvořák, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
Chrudim: Žďánský – Popelka, Max, Dentinho, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček, M. Mareš I. Trenér Daniel Ibanes.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700