Vloženo dne: 3.3.2014

Jedním zápasem pokračovalo v neděli večer 19. kolo CHANCE futsal ligy. Domácí Slavia přivítala vedoucí Chrudim. Hosté naplnili roli papírového favorita a v Edenu zvítězili 5:1. Chrudimští futsalisté si během první půle vytvořili tříbrankový náskok, jenže začátek druhé dvacetiminutovky vyšel Slavii, která snížila gólem Vejvody. Chrudim však žádnou senzaci nepřipustila a dalšími dvěma trefami zápas rozhodla.

Po celé utkání se Slavii dařilo nehrát pouze "druhé housle" a mistr musel hrát na sto procent. Projevila se zkušenost a kvalita Chrudimi, která potrestá sebemenší individuální zaváhání. Šancí bylo samozřejmě daleko více na straně hostí. Na začátku druhého poločasu, ale vstřelil Vejvoda gól na 1:3 a svitla jakási naděje pro domácí, ovšem "prapodivný" obrat outsidera proti jasnému favoritovi za poločas, se jako v týdnu v jiném ligovém utkání tentokrát nekonal. Majitelé sázkových kanceláří tak mohli mít tentokrát spaní klidné.

„Utkání hodnotím velice dobře. Odehráli jsme jeden z nejlepších výkonů proti silným celkům," prohlásil trenér Slavie Jiří Baborák a pokračoval: „Dokázali jsme udržet nasazené tempo. Chrudim je po futsalové stránce samozřejmě lépe trénovaná, ale pokryli jsme jim spousty šancí tím, že jsme věděli, co hrají. Petr Oliva tam loni hrál, takže jsme znali některé signály. Něco se nám podařilo a něco ne. Celkově jsem však spokojený."

I Chrudim mohla být po utkání spokojena. „V prvním poločase jsme si vytvořili tlak a šance. Dali jsme tři góly, ale Slavii se podařil vstup do druhého poločasu, kdy využila naše zaváhání a snížila na jedna tři. V tu chvíli je branka povzbudila. Snažili jsme se více držet balón a díky dvěma trefám jsme měli zápas pod kontrolou. I když jsme nehráli stoprocentně dobře, tak výsledek pět jedna hovoří za vše," oddychl si asistent hostujícího trenéra Jaroslav Bartušek.

SK Slavia Praha – FK ERA-PACK Chrudim 1:5 (0:3)
Branky a nahrávky: 21. Vejvoda (Krajč) – 9. Dentinho (Max), 13. Douglas (Max), 17. Max (Slováček), 24. R. Mareš (Douglas), 40. Douglas. Rozhodčí: Vomastek – O. Černý. ŽK: Vejvoda – Max. Diváci: 170.
Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Brychta, Žampa, Eisenreich, Vejvoda, Filinger, Novotný, Oliva, M. Hrdina, Krátký, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
Chrudim: Žďánský – R. Mareš, Popelka, Max, Dentinho, Douglas, Rešetár, Felipe, Mich. Mareš II, Koudelka, Chmelík, Slováček, Mich. Mareš. Trenér Daniel Ibanes.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700