Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 14.1.2014

Druhé futsalové derby mezi Slavií a Spartou vítěze nepoznalo. Pětistovka diváků však viděla v pondělní dohrávce 13. kola CHANCE futsal ligy pořádné gólové hody. Slavia pokaždé v zápase vedla, jenže Sparta dokázala rychle odpovědět. Zápas skončil nic neřešící remízou 6:6.

Derby začalo opatrně. Do vážnější šance se dostala až v 5. minutě Sparta. Holečkovu střelu a dorážku Semeráda zachytil na brankové čáře kapitán sešívaných Matějka. O čtyři minuty déle se už měnilo skóre: Odražený balon napálil domácí Eisenreich, míč se odrazil od břevna do brankáře Vozára a od něj se dokutálel do sparťanské svatyně – 1:0. Vedení Slavie však trvalo jen pár vteřin. Srkalovu střelu totiž dorazil Holeček – 1:1. Ve 12. minutě se poprvé ukázal pozdější hrdina sešívaných David Filinger. Brychta rozehrál aut a slávistická ikona trestala střelou po zemi k tyči – 2:1. Chvíli poté se situace opakovala. Tentokrát se Filinger trefil přímo z trestného kopu – 3:1.

Slavia byla na koni, jenže přišla pro ni osudná šestnáctá minuta a dvě branky Sparty v rozmezí pár vteřin. Nejprve propálil vše před sebou sparťan Holeček a následně střílel po rozehraném trestném kopu Stejskal. Na správném místě stál dorážející Srkal. Vyrovnáno! Slavia však mohla jít do kabiny veselejší, ovšem dorážku Eisenreicha do prázdné brány chytil bravurně Vozár.

I po přestávce pokračovaly gólové hody. Filinger se ve 23. minutě proměnil v nahrávače, když krásně našel Vandase a ten poslal Slavii ranou z první do vedení – 4:3. Opět uběhlo několik sekund a Sparta dotáhla skóre: Zapletal našel pěknou přihrávkou před bránu kapitána Dlouhého – 4:4. Ve 29. minutě domácí počtvrté v utkání vedli. Rychlý brejk na jeden dotek zakončil Filinger, který tak s červenobílými fanoušky mohl slavit hattrick – 5:4! Jenže v tomto utkání uměla Sparta vždy rychle odpovědět. Minutu poté znovu vyrovnal sparťan Dlouhý, který pohodlně dorazil střelu Stejskala – 5:5.

Neuvěřitelné drama pokračovalo. V té samé minutě, co Sparta srovnala, ukořistil balon domácí Novotný a křižnou ranou znovu rozjásal slávistické fanoušky. V závěru utkání se už schylovalo ke sparťanské power play, když najednou Srkal rozehrál rohový kop na Dlouhého, který umístěnou střelou mezi nohy brankáře zkompletoval hattrick a rozhodl o dělbě bodů – 6:6.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 6:6 (3:3)
Branky a nahrávky: 9. Eisenreich, 12. Filinger (Brychta), 14. Filinger, 23. Vandas (Filinger), 29. Filinger (Eisenreich), 30. Novotný – 9. Holeček (Rott), 16. Holeček (Formánek), 16. Srkal (Stejskal), 23. Dlouhý (Zapletal), 30. Dlouhý, 38. Dlouhý (Srkal).
Rozhodčí: Nagy – Ježek. ŽK: Filinger, Míča (SKS). Diváci: 650.
Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Filinger, Matějka, Novotný, Eisenreich, Míča, Brychta, M. Hrdina, Vandas, Vejvoda, A. Hrdina, Konya, Žampa. Trenér Jiří Baborák.
Sparta Praha: Vozár (M. Mareš) – Dlouhý, Semerád, Havrda, Holeček, Rott, Srkal, Formánek, Stejskal, Zapletal, Doša, Sop. Trenér Aleš Štorc.

Záznam přímého přenosu na ČT 4 Sport naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700