Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 11.1.2014

V netradičním domácím prostředí v hale Zelený pruh přivítali v sobotu odpoledne hráči pražské futsalové Slavie celek Helasu Brno. V rámci utkání 15. kola CHANCE futsal ligy se nakonec radovali ze tří bodů hosté po vítězství 6:2. Pražané brzy prohrávali po gólech Lercha a Cupáka 0:2. Těsně před přestávkou však snížil další reprezentant na palubovce Oliva – 1:2. Jenže druhá půle byla pro domácí jako ze špatného snu. Během deseti minut dal Helas čtyři branky a o vítězi bylo rozhodnuto. Skóre už jen korigoval svým druhým zápisem slávistický kapitán Oliva.

„Špatně jsme vstoupili do zápasu. Měli jsme laxní přístup," hledal příčiny porážky domácí trenér Jiří Baborák a pokračoval: „Ze začátku jsme udělali hloupé chyby, po kterých jsme se dostali do dvoubrankového manka, které jsme museli dohánět. Místo toho, abychom byli v pohodě my, tak byl soupeř. Těsně před poločasem sice Oliva snížil na jedna dva, ale vše, co jsme si o přestávce řekli, hráči ve druhé půli neplnili. Nebyli jsme schopní dostat kompaktního soupeře do kolen. Helas hrál velmi dobře, byl silný na míči a my jsme nebyli schopni mu balon sebrat. Podle toho vypadaly i naše kombinační akce. Nedávali jsme v závěru i vyložené šance, ale to už bylo rozhodnuto. Brňané zaslouženě vyhráli."

Naopak začátek zápasu si musel pochvalovat brněnský trenér Jan Loup: „Do zápasu jsme nastoupili dobře. Už ve čtvrté minutě jsme vedli dva nula a od toho se zápas odvíjel. Nedali jsme ještě spousty šancí. Myslím si, že jsme byli jednoznačně lepší a Slavii jsme do ničeho nepustili. Zápas mohl skončit daleko větším rozdílem. Získali jsme cenné body, protože chceme hrát ve středu tabulky a to se nám zatím daří."

SK Slavia Praha - Helas Brno 2:6 (1:2)

Branky a nahrávky: 16. Oliva, 37. Oliva – 3. Lerch, 4. D. Cupák, 21. Havel (D. Cupák), 28. Lidmila (Šplíchal), 29. Lerch, 31. Klimeš. Rozhodčí: Lasch – Gryc. ŽK: Novotný, Oliva, M. Hrdina – Havel, Lidmila, Sýkora.
Slavia Praha: Kučera (Krajč) – Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Filinger, Oliva, Novotný, M. Hrdina, Konya, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
Helas Brno: Šimon (Večeřa) – D. Cupák, Lerch, Ovčačík, Presl, Lidmila, Vlach, Havel, Sýkora, Šplíchal, Klimeš. Trenér Jan Loup.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700