Vloženo dne: 30.9.2013

Los nám do úvodu soutěže přidělil souboje s nováčky, což je dvousečná zbraň, neboť nadšení soupeře v úvodu ligového ročníku, znamená v mnoha případech překvapivé výsledky. Nám se naštěstí obě utkání podařilo zvládnout. Po výhře v Brně nad Agromeli, jsme si doma poradili s Hradcem Králové po výhře 5:1 (4:0) a vstup do soutěže se tak dá hodnotit daleko pozitivněji, než v letech minulých.

Zápas samotný však jednoduchý nebyl. Byli jsme připraveni na důraznou hru soupeře, hojně využívající hru pivotů. Věděli jsme, že především nemůžeme přistoupit na hru nahoru - dolů. A to se po většinu utkání dařilo. Úvod do utkání jsme měli dobrý, a futsalovostí soupeře přehrávali. Branka se však urodila až v okamžiku, kdy Hradec jakoby cítil že se nám v koncovce nedaří, a nadechoval se k vlastnímu náporu. Náš poněkud statický útok nemohl mít naději na úspěch, dokud se hráči nerozběhli do jiných pozic, což Hradec nezachytil a důraz před brankou letní posily Eisenreicha, který usměrnil nástřel Matějky, znamenal vedení 1:0. Tentýž hráč zanedlouho vedení zvýšil. Dostal mnoho prostoru podél autové lajny, dosprintoval si až do střelecké pozice, poslal prudký míč před branku, a ten tečován skončil v síti, 2:0. Mužstvo se uklidnilo a předvedlo několik dalších pohledných akcí, z nichž pramenilo břevno nastřelené Míčou, a branka Olivy na 3:0, který přesnou střelou zužitkoval přečíslení tři na dva.

I další gólová příležitost byla na naší straně. Ulich byl faulován v pokutovém území a kopala se penalta. Exekuce se ujal sám postižený, který v minulosti zahrával za naše mužstvo mnoho těchto standardních situací, a proti Hradci se poprvé mýlil. Úspěšnější byl gólman hostí, a Ulichovi penaltu zlikvidoval. Ulich však své zaváhání brzy napravil. V závěru poločasu vyhrál ostrý souboj se dvěma hráči Hradce, po němž všichni tři účastníci skončili na zemi, zorientoval se nejrychleji, a přesnou přihrávkou vybídl Míču ke skórování do prázdné branky, 4:0.

Druhý poločas jsme zahájili sebevědomě, a skoro tři minuty Hradci vůbec nepůjčili míč. Když jej však získal, hned z toho byla nebezpečná akce, a po střele hostujícího hráče nás zachránilo břevno Krajčovi branky. Hradec se tlačil dopředu ve snaze korigovat výsledek a dostat se do hry, my vyráželi do nebezpečných brejků. Bohužel se nám je nedařilo realizovat. Možná i proto, že trenér ve druhém dějství hodně zamíchal se sestavou, a do hry šli všichni čtyři náhradníci. A dva z nich zařídili pátou branku v síti Hradce. Na začátku gólové akce však byla parádní dlouhá přihrávka Olivy přes celé hřiště, kterou vybídl k brejku Hrdinu, jenž vybídl ke skórování Sopa, 5:0. Podobný kousek Oliva vymyslel o několik minut později znovu, sám na brankáře šel Konya, avšak neuspěl. V závěru již k nelibosti trenérů hráli obě mužstva poměrně lehkomyslně, z čehož pramenily nebezpečné akce na obou stranách i fauly. Dva desetimetrové kopy zahrával soupeř, a druhý z nich proměnil, čímž korigoval na konečných 5:1.

Hodnocení trenéra hostí Petra Hoffmanna: "Utkání třetího kola nás zavedlo na palubovku pražské Slavie. Především vinou zranění jsme opět nastoupili v improvizované sestavě, v druhé čtveřici si odbyl ligovou premiéru Krčál. Do zápasu jsme šli s cílem potvrdit kvalitní výkon z předešlého kola a pokusit se o jakýkoliv bodový zisk. Taktika byla vzhledem ke složení sestavy jednoduchá, vsadit na důraz v osobních soubojích, bezchybnou defenzivu a brejkové situace. Do 8. minuty se dařilo tyto záměry dodržovat, bohužel poté přišla obdržená branka a do poločasu jsme celkem čtyřikrát inkasovali především po chybách v obranném postavení. Brankář Mašek navíc zneškodnil Ulichovi penaltu. V poločasové pauze jsme si museli opět vysvětlit základní parametry vlastní hry a udělali jsme dvojici změn v sestavě. Druhý poločas byl vyrovnanější, několikrát jsme se dostali k nebezpečnému zakončení, hned v úvodním střídání nastřelil Kilevník břevno domácí branky. Slavie hrála velmi dobře brejkové situace a po jedné z nich navýšila své vedení na 5:0. My jsme projevovali až do úplného konce velkou snahu po vstřelení branky, což se nám nakonec v podobě proměněného 10metrového kopu Friedlem podařilo. Tentýž hráč proměnil svou druhou příležitost během poslední minuty. Vítězství domácích bylo zasloužené, byla to jednoduchá lekce z produktivity, trpělivosti a zkušenosti. Našemu týmu se snaha rozhodně upříst nedá, nicméně po obdržené první brance jsme se přestali soustředit na zvolenou taktiku a hra se sesypala jako domeček z karet. Doufám, že poučení z tohoto utkání bude dostatečné a že se již v následujícím kole prokážeme jako herně vyspělejší tým."

Náš trenér Jiří Baborák hodnotil zápas pozitivně: „První poločas se nám povedl. Hráli jsme hodně dobře. Soupeř hrozil ze „sklepávek" na pivota. Snažil se naši bránu ohrozit hlavně z dálky. Vše však pochytal brankář. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru a já jsem tam dal postupně všechny čtyři dorostence, aby se otrkali. Akorát mě mrzí závěr a jeden obdržený gól. Chtěli jsme neinkasovat, ale soupeři jsme nabídli dvě penalty, z nichž jednu proměnil," pokrčil rameny Baborák.

SK Slavia Praha - Hradec Králové 5:1 (4:0)
Branky: 9. Eisenreich (Matějka), 13. Eisenreich (Filinger), 14. Oliva (Ulich), 20. Míča (Ulich), 32. Sop (Hrdina) – 40. Friedl (pk). Rozhodčí: Henych – Hofmann. ŽK: Friedl (HK).
Slavia Praha: Kučera (Krajč) – Brychta, Čonka, Eisenreich, Ulich, Hrdina, Vejvoda, Filinger, Oliva, Sop, Konya, Míča, Matějka. Trenér Jiří Baborák.
Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Krčál, Kilevník, Vydarený, Šmíd, Nepil, Holec, Chromek, Friedl, Hrůša. Trenér Petr Hoffmann.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700