Autor: Foto: I. Hošková, Chrudimský Deník   Vloženo dne: 15.4.2013

V páteční podvečer jsme nastoupili ke třetímu, a jak se později ukázalo rozhodujícímu, čtvrtfinále play-off 2012/2013. Na konci svítilo na ukazateli skóre 10:1, tedy jednoznačný výsledek pro domácí Chrudim. Favorit vyhrál zcela zaslouženě, a nezbývá než mu pogratulovat k zaslouženému postupu a popřát hodně štěstí do dalších bojů. Přes jednoznačný výsledek je však potřeba pochválit i naše mužstvo, které podobně jako v podstatě v celé sérii, podalo bojovný výkon, snažilo se, a opět hrálo na hranici svých možností. Druhý poločas byl již značně ovlivněn naší dlouhou power-play, kterou jsme hráli ve snaze vstřelit branku. Obrana tak již nebyla prioritou i vzhledem k výsledku, hrálo se často nahoru dolů, a došlo dokonce na dlouhou paradoxní situaci, kdy oba týmy hráli proti sobě power-play, s pěti hráči v poli. Na postech brankářů stáli na naší straně Filinger, na straně soupeře Max. Diváci se tak bavili, futsaloví odborníci ale lomili rukama.

Do utkání jsme opět chtěli vstoupit s důslednou defenzívou, gól jsme však obdrželi poměrně brzy. Nástřel od autové čáry protlačil do sítě Slováček, velmi šťastně přes Matějku. I druhá branka byla z kategorie šťastných, po několika odrazech sem a tam po brankovišti, se míč nakonec dokutálel do sítě. Štěstí prostě přeje těm, kteří mu jdou naproti, a Chrudim svojí velmi aktivní a kreativní hrou štěstí naproti chodí. Přesto nás branky hodně mrzely, neboť i když jsme byli pod stálým tlakem, další vyložené šance jsme domácím úplně nedovolovali, a naše aktivní obrana opět dělala soupeři problémy. Dobře jsme navázali na náš výkon z domácího prostředí, ve kterém jsme cítili, že soupeř v sérii není úplně ve své "kůži" a ztráta bratří Marešů se ukazovala daleko citelněji, než by se před čtvrtfinále mohlo zdát. Ještě před druhou brankou jsme měli několik šancí na vyrovnání, nejvíce po brance volala situace po výborně zahraném signálu z rohového kopu, kdy měl gól na noze mladý Žampa. Míč se mu však v rozhodující chvíli, kdy jej stačilo postrčit do prázdné branky, dostal pod nohu, a druhou šanci mu bleskurychlý Meller již nedal. Sudí na nás byli zcela zbytečně, vzhledem k evidentní převaze domácích, poněkud přísnější, a tak když už se zdálo, že do kabin odejdeme s přijatelným výsledkem 2:0, došlo na 10-ti metrový kop. Ten kanonýr Max s přehledem proměnil.

I druhý poločas jsme začali nebojácně, již s více vysunutou a riskující obranou. Šance se začaly rodit na obou stranách, škoda Filingerovi střely, která letěla jen milimetry nad břevno. Právě nyní se nejvíce projevilo daleko větší herní sebevědomí domácích. Zatímco my Mellera opět ne a ne překonat, soupeř trestal i sebemenší chybu. Perfektně se prosadil na brankovišti Popelka, ale největší parádu předvedl ve 30. minutě Dentinho, přešel snad přes tři naše hráče, a nezadržitelně skóroval. Akce zaslouží palec nahoru! V této chvíli za stavu 6:0 jsme začali hrát power-play, ve snaze korigovat výsledek. I Chrudim přistoupila k této variantě hry, a tak i dlouhý čas nebyl na hřišti žádný hráč, svojí profesí brankář. Nakonec se nám podařilo čestný úspěch vstřelit, i když až za stavu 9:0. Filinger vymyslel parádní přihrávku, tu tečí vylepšil Sop, a kapitán Matějka, trochu symbolicky, vstřelil naši poslední branku letošní sezóny.

Soupeři gratulujeme k vítězství v utkání, v celé sérii, a přejeme hodně štěstí do dalších bojů.

FK ERA-PACK Chrudim - SK Slavia Praha 10:1 (3:0)
Branky: 2. Slováček, 10. Popelka, 18 Max, 23. Popelka, 25. Max, 30. Dentinho, 33. Rešetár, 36. Felipe, 38. Kopecký 39. Dentinho- 38. Matějka (Sop)
FK ERA-PACK Chrudim: Meller, Popelka, Max, Kopecký, Dentinho, Vladyka, Oliva, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček, Žďánský
Slavia Praha: Krajč, Šimon, Žampa, Hrdina A., Filinger, Vejvoda, Sop, Hrdina M., Rott, Matějka, Kučera, Pytloun

Sestřih utkání naleznete zde !

Ohlasy po utkání naleznete zde !

Fotogalerii Ivany Hoškové naleznete zde !

Foto: Ivana Hošková, Chrudimský Deník
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700