Vloženo dne: 28.3.2013

V posledním kole základní části Chance Futsal Ligy jsme zajížděli do Brna k utkání s místním Helasem již s klidným vědomím, že můžeme jen získat. Ani jsme nepočítali varianty, za jakých bychom proklouzli dokonce do play-off, a až v průběhu zápasu jsme zjišťovali dle průběžných výsledků, na jaké pozici můžeme eventuelně skončit. V domácím prostředí jsme Helasu podlehli 4:6, a tak i odveta za nepříznivý výsledek hrála svoji roli. Helasu chyběl Lacko, Sýkora, Švihálek a Havlík. Slavia přijela bez dvou opor, Ulicha a Hrdiny. Helasu stačila remíza k udržení sedmé pozice, naopak my jsme potřebovali k postupu do play-off zaváhání Kladna. V případě jeho prohry nám dokonce stačil bod.

Od úvodních minut držel míč na svých sálovkách Helas a už ve druhé minutě se dostal do vedení, po pěkné individuální akci vynikajícího Cupáka. Slávia měla pouze náznaky šancí, ale bez větší příležitosti. Zlobila především skvělá levačka Filingera, který v 6. minutě našel výbornou příhrou Vejvodu a ten vyrovnal. Dále se v prvním poločase moc nedělo. Helas měl více ze hry, ale do poločasu Krajče nikdo už z domácího týmu nepřekonal a Slavia se do žádné vážnější šance nedostala. Poločas skočil 1:1. V poločasové přestávce oba trenéři vystřídali brankáře. Večeřu v dresu Helasu nahradil premiant Dang, v našem mužstvu nahradil Krajče Kučera.

Druhý poločas byl dlouho v naší režii, na našich hráčích byla vidět velká chuť a touha po vítězství. Tlak jsme zúročili dvěma pohlednými brankami. První připravil Filinger opět pro Vejvodu, druhou Wojnar pro Sopa. Helas se však brzy otřepal a snížil. To soupeře motivovalo, a začal se více tlačit na naši plovinu. Soupeř se snažil o vyrovnání, ale v brance stál výborný Kučera, který všechny náznaky šancí polapil. Ve 31. minutě Vlach sám před Kučerou neuspěl a hned z protiútoku se málem prosadil Wojnar. Mladý brankář Dang, který si připsal svůj první start obstál. Helasu se podařilo vyrovnat ve 35. minutě, když Lerch krásnou přihrávkou vybídl Cupáka, který se nemýlil. Ke konci utkání oba týmy spíše drželi míč a ani jeden se nepouštěl do riskantní rozehrávky, s vědomím že remíza pro obě mužstva znamená jistotu postupu. Kladno totiž doma výrazně prohrávalo s Teplicemi. Oba týmy tak postoupily do play-off, Helas ze sedmé pozice, a díky porážce Kladna i Slavia z osmé příčky. V loňské sezóně se díky závěrečné dělbě bodů radovalo z postupu Kladno, letos se role obrátily, a Chrudim se pokusíme potrápit my.

Helas Brno - SK Slavia Praha 3:3 (1:1)
Branky: 2´, 24´ a 35´ Cupák D. (na 2 Levčík, na 3 Lerch) - 6´ a 22´ Vejvoda (na obě Filinger), 23´ Sop (Wojnar).
Helas: Večeřa (21´ Dang) - Cupák D. "C", Šplíchal, Levčík, Vlach - Lerch, Ovčačík, Mrázek, Cupák V. - Klimeš. Trenér: Jan Loup.
Slavia: Krajč ( 21´ Kučera) - Filinger, Matějka "C", Vejvoda, Sop - Wojnar, Rott, Havrda, Šmíd - Žampa. Trenér: Martin Brychta.

Jak padly branky: Ve 2´ minutě Cupák vybojoval míč, obešel na vlastní půlce Žampu a přečíslení 3 na 2 zakončil střelou nad padajícího Krajče - 1:0. V 6´ minutě ztratil Levčík míč a přečíslení 2 na 1 vyřesil Filinger přihrávkou na volného Vejvodu, který do prázdné branky nezaváhal - 1:1.

Ve 22´ minutě Slavia dobře zakombinovala a Filinger diagonální přihrávkou vybídl Vejvodu, který mezi nohama Danga dal Slavii vedení - 1:2. O minutu později Wojnar obešel Ovčačíka a nabídl míč před prázdnou branku Sopovi, který do prázdné branky zvýšil na rozdíl dvou branek - 1:3. Ve 23´ minutě Helas zahrával aut, Levčík si všiml volného Cupáka, který lehkou tečí nedal Kučerovi šanci - 2:3. Ve 35´ minutě Si Cupák naběhl na krásnou přihrávku od Lercha a lehkou tečí přehodil padajícího Kučeru a vyrovnal na - 3:3.

Online reportáž z utkání!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700