Autor: Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 19.3.2013

Zápasem roku a naším play-off této sezóny, bylo utkání předposledního kola Chance Futsal Ligy s Indossem Plzeň. Postavení v tabulce obou týmům velelo vyhrát, neboť se jednalo v podstatě o přímý souboj o záchranu v nejvyšší futsalové soutěži. Patronem utkání se stal Stanislav Vlček, který provedl s Ivo Ulichem také čestný výkop a poté z tribuny celý zápas sledoval. Veliké poděkování zaslouží fanoušci, kteří nenechali naše mužstvo na holičkách, famózně po celé utkání povzbuzovali a byli obrovským povzbuzením pro celý tým. V takovéto kulise snad ani nešlo prohrát. Celé utkání jsme i přes dramatickou zápletku na začátku druhého poločasu měli pod kontrolou, a sehráli pravděpodobně nejlepší zápas v této sezóně. Většinou nehodnotíme jednotlivce, výborné výkony Hrdiny, Filingera a Ulicha však tentokrát zmínit musíme. A je potřeba vyzdvihnout to, že síly našim hráčům do nohou vlévalo především povzbuzování tribuny, které v průběhu sezóny tolik chybělo.

První poločas se nesl v duchu našeho náporu, sebevědomého výkonu a plné kontroly všeho, co se na palubovce událo. Hned po rozehrávce poprvé hledal Filinger mladého Vandase na hrotu, a hned hořelo. K podobné situaci došlo o pár vteřin později, a také stačilo málo, aby poprvé udeřilo. Z výkonu našeho mužstva bylo cítit, že nepřipouští žádné komplikace, a před slušně zaplněnou a fantasticky fandící tribunou chce dojít ke třem bodům a jistotě záchrany. Ani druhá čtveřice nechtěla zůstat pozadu. Míča si vyměnil míč s Hrdinou, který jej výborně našel za obranou, a plzeňáci vykopávali zoufale míč z prázdné branky, dobíhající Wojnar byl na místě o setinu vteřiny později. Aktivní Filinger mohl otevřít skóre po utěšené střele ze střední vzdálenosti. Další příležitost měl z trestného kopu, a hned poté, co opětovně vybojoval odražený míč, nezištně přihrál Vandasovi, ten však tváří v tvář plzeňskému gólmanovi neuspěl. Kopali jsme však roh a vydařil se nám nacvičený signál. Vandas sklepl zpět Filingerovi, a ten našel před prázdnou brankou Sopa, pro kterého nebyl problém míč dopravit do branky, 1:0. V další fázi se nám podařilo hosty ohrožovat především z křídelních prostor. Před Hajžmanem se sám objevil Wojnar, volil však raději přihrávku pod sebe, a následně Filinger, kterému se však nejzaměstnanějšího muže zápasu Hajžmana prostřelit nepodařilo. Alespoň prozatím. Ve výborné příležitosti se objevil Hrdina, který nejdřív prošel celým hřištěm, a jen málo chybělo, aby dorazil do sítě vlastní střelu. K druhému gólu nám nakonec dopomohl soupeř sám dvojím hraním s gólmanem. Nepřímý kop rozehrál Matějka, a Filinger napálil míč přesně k tyči, 2:0. Další gól mohl přidat Ulich, který si narazil míč s Hrdinou, proti Hajžmanovi však tak jako ještě několikrát v utkání neuspěl. Další tutovku vymyslel výborně hrající Martin Hrdina pro Matějku, ten však od zadní tyče ve skluzu poslal míč po šíři celé branky těsně mimo. Přesto jsme ještě do poločasu skóre navýšili. Filinger svojí přesnou přihrávkou našel Sopa, ten chytře navedl míč na střed, posunul Vandasovi, jehož střelu vyrazil Hajžman k dobíhajícímu Filingerovi, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou bránu, 3:0.

Poločasová přestávka byla zpestřena milou akcí, totiž poděkováním našemu úspěšnému mužstvu U-18, které se před nedávnou dobou stalo Vicemistrem České republiky. Hned šest hráčů (A.Hrdina, Čonka, Vandas, Žampa, Šimon, Pytloun) tohoto mužstva je již etablováno i v ligovém A týmu.

Do druhého poločasu jsme "vlétli" tak, jak první skončil. Aktivně, sebevědomě, se snahou utkání definitivně rozhodnout. Čekala nás však dramatická zápletka. Nejprve ale přišlo několik dalších šancí na naší straně. Filinger vystihl soupeřovu rozehrávku rohu, vyslal do brejku Rotta, jenž do druhého dějství vystřídal v první čtveřici Sopa, ten posunul na zcela volného Vandase, ovšem Hajžman byl opět na místě. Z akce jsme nakonec vytěžili alespoň trestný kop z něhož se po stejné ose zrodila další gólovka. Filinger rozehrál na Rotta, ten z první nabil Vandasovi, který hlavou jen těsně minul. A tak nešťastně udeřilo na druhé straně. Po úniku a střele Kadlece podél autové čáry vyrazil Kučera míč přesně na nohu dobíhajícího Štrajta, 3:1. Plzeň ožila, a chvíli poté musel Kučera vytáhnout první vážný zákrok v utkání. Naši hru to však nijak nepoznamenalo, a dál jsme nebzpečně útočili. Hrdina výborně vyvezl míč, Ulich šel ze strany sám na Hajžmana a jen těsně minul. O chvíli později se akce opakovala. Opět Hrdina vymyslel podobnou akci, Ulich opět sám před Hajžmanem, a opět byl plzeňský gólman úspěšnější. Tentokrát však jen díky tomu, že porušil pravidla, a chytil míč rukou evidentně mimo pokutové území. Měla následovat červená karta a trestný kop. Rozhodčí si však situace nepovšimli, hru pustili, a z protiútoku Plzeň snížila na rozdíl jediné branky. Opět Štrajt se opřel do míče a jeho střela zapadla přesně k tyči, 3:2. Plzeň vycítila šanci a využila jí. Jednu nebezpečnou střelu ještě Kučera chytil, po jeho nepřesném výhozu se ale na půlce zmocnil míče Míka, a nechytatelnou dalekonosnou ranou trefil přesně šibenici, 3:3. Možná že se někdo na chvíli začal bát o výsledek. Sešívané mužstvo na hřišti ale ne. Vyrovnání přineslo ještě zvýšenější aktivitu, a před brankou Indossu se začala rodit jedna šance za druhou. Ulich byl v rozhodujícím okamžiku gólové střely postrčen, Filinger po Matějkově pasu nedokázal míč hlavou osamocen umístit přesněji, Rott z úhlu jen těsně minul, opět Rott po narážečce s Filingerem mířil osamocen na penaltě těsně nad. Neproměněné šance nás málem mrzely, když se Indoss dostal do poslední velké příležitosti utkání, ve které nás ale podržel brankář Kučera. Nadvakrát v rozmezí pěti vteřin tváří v tvář plzeňským hráčům.

Pak už přišlo rozuzlení tajenky. Wojnar zahrával rohový kop, a Míčovu bombu ještě Hajžman vyrazil. Zrovna tak obrovskou šanci Vandase, který se po akci Filingera s Matějkou zjevil na penaltovém puntíku. Na další sehraný signál po rohu už ale byli hosté krátcí. Hrdina našel nabíhajícího Ulicha, ten chytře posunul na zcela volného Wojnara a ten vrátil našemu mužstvu vedení, 4:3. Hned o chvíli bylo ještě veseleji, po poněkud zvláštní akci. Po odpískaném faulu na Filingera se obecně začalo střídat, Hrdina ale na nic nečekal, rychle rozehrál míč mezi stojícími hráči soupeře za které se rozběhl Vandas, a ten zkušeně přehodil vybíhajícího Hajžmana, 5:3. Indoss začal hrát power-play, ve které přidal ještě jeden gól Wojnar. A poté se již mohl začít slavit zasloužený zisk tří bodů, a tím i definitivní záchrana nejvyšší soutěže i pro příští rok.

Hráči zaslouží velké poděkování za velmi dobře odehraný zápas. Speciální poděkování patří fanouškům, kteří přišli v hojném počtu, a vytvořili zápasu fantastickou kulisu. Děkujeme !

Videosetřih utkání naleznete zde !

Fotogalerie Ladislava Nussbauera zde !

Reportáž z onlajny.cz zde !

SK Slavia Praha - Indoss Plzeň 6:3 (3:0)

Branky: 6. Sop (Filinger), 14. Filinger (Matějka), 18. Filinger (Vandas), 35. Wojnar (Ulich), 36. Vandas (Hrdina), 39. Wojnar (Hrdina) – 22. Štrajt (Kadlec), 24. Štrajt (Mižár), 27. Míka
Karty: 35. Mižár (PLZ), 35. Švehla (PLZ)

SK Slavia Praha: Kučera, Krajč - Matějka, Filinger, Sop, Vandas - Hrdina, Ulich, Wojnar, Míča - Rott, Havrda, A.Hrdina, Čonka.
SK Indoss Plzeň: Hajžman, Landrgott - Míka, Manowetz, Mižár, Kadlec, Kasýk, Grätsch, Lávička, Štochl, Štrajt, Švehla.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700