Autor: Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 19.2.2013

Po výsledcích našich soupeřů v dolní polovině tabulky z posledních kol, jsme se před nedělní dohrávkou s Teplicemi ocitli na první sestupové příčce. Hráči si plně uvědomovali, že jedině výhra nás může výrazně posunout nejen k záchraně, ale i k play-off. Trenér Brychta vsadil poněkud netradičně na deset hráčů v poli, se snahou nenechat soupeře vydechnout. A to se nám vyplatilo. Soupeř, který tak trochu již nemá o co hrát, neboť jeho postavení v tabulce se nemůže výrazně zhoršit, ani zlepšit, přesto ukázal, že má ve svém středu velmi kvalitní osobnosti, které našemu mužstvu několikrát dokázaly zamotat hlavu. Naši hráči však dřeli, bojovali, a nakonec dokázali získat zaslouženou výhru.

První obrovskou šanci si vytvořili hosté, když Salák našel za obranou Pereiru. Ten si však vylámal zuby na hrdinovi utkání Kučerovi v naší brance, který tak načal svůj den plný několika výborných zákroků, kterými držel naše mužstvo v blízkosti dobrého výsledku. Šanci předcházeli naše standardní situace z velmi dobrých pozic, které jsme ale nedokázali zúročit. Pádnou odpovědí byla až nastřelená spojnice Matějkou po akci Vandase. Držení míče bylo na straně Teplic, my trpělivě čekali na chyby, a případné brejky, kterým jsme napomáhali aktivní obranou. A ta se vyplatila. Na polovině soupeře jsme získali míč, a zkušený Hrdina si poradil výtečně. Tísněn obráncem Balticflory naznačil střelu, a poté podél něj zasunul míč do branky, 1:0.

I u druhé branky byli zkušení. Martin Hrdina po kombinaci s Ivo Ulichem vysunul bývalého vynikajícího fotbalistu podél autové čáry do úniku, prostor ještě odclonil Vejvoda, a Ulich se z úhlu trefil přesně ke vzdálenější tyči, 2:0.

Druhý poločas přinesl od první vteřiny trvalé obléhání naší branky hostujícím týmem. My jsme však bránili výborně, a když už byla obrana překonána, blýskl se skvělým zákrokem Kučera. Soupeři jsme toho ale příliš nedovolili. Ve 30 minutě Ulich vysunul do brejku Vejvodu, který milimetrovou přihrávkou našel na zadní tyči Sopa, a bylo to o tři branky, 3:0.

Soupeř začal hrát okamžitě power-play. Trpělivě se snažil rozebrat naši obranu, ta naštěstí pro nás povolila poprvé a naposledy až dvě minuty před koncem. Kučera byl bezmocný, 3:1. Trenér Brychta se po obdržené brance rozhodl k riskantnímu činu. I my jsme začali hrát power-play, abychom otupili tlak Teplic. A podařilo se. Vandas měl dvě obrovské šance, ani jednou však sám před mladým gólmanem Balticflory neuspěl. Přesto jsme uhájili cenné vítězství 3:1.

Zvláštní poděkování si zaslouží fanoušci, kteří nás tentokrát podpořili fanděním i závěrečnou děkovačkou. Velmi si toho ceníme, a pevně věříme že si do sportovní haly v Edenu najdou cestu především v pátek 15.3, kdy hostíme Indoss Plzeň. Děkujeme za podporu!

Videosestřih utkání naleznete zde !

SK Slavia Praha - Balticflora Teplice 3:1 (2:0)

Branky:12. Hrdina, 17. Ulich (Hrdina), 30. Sop (Vejvoda) - 38. Pereira (Salák)

Slavia: Kučera (Krajč) - Matějka, Wojnar, A. Hrdina, Ulich, Filinger, Vandas, Vejvoda, Čonka, Sop, M. Hrdina, Míča, Rott.
Teplice: Zyryanov - Barnas, Konečný, Salák, Pereira, Kardakov, Mamiyev, Chiarella, Kiliján.

Komentář z webu fcbalticflora.cz:

Teplice se představily v Edenu s brankářem Zyryanovem, mladým a talentovaným Rusem. Kromě nemocného Kaliny chyběl Rus Pachomov, který přestoupil do KPRF Moskva, klubu své domovské vlasti, a také zraněný Rodrigo Taverna. Oslabenou sestavu oproti minulým utkáním posílil Michal Salák.

Slavia si v první desetiminutovce vytvořila několik dobrých šancí, dlouho ale Zyryanova překonat nedokázala. Až ve 12. minutě chyboval Kiliján. Hrdina se zmocnil míče a pokořil brankáře Balticflory poprvé – 1:0 pro Pražany. Hosté si těžko vytvářeli šance, přestože měli velkou územní převahu. Druhý gól tak vstřelila opět Slavia. Po brejku překonal nováčka v teplické brance zkušený Ivo Ulich – 2:0. Do konce první půle se už stav nezměnil. Obraz hry? U míče Teplice, Slavia hrála na brejky.

Druhý poločas odstartoval šancí Saláka, Kučeru ale jeden z nejlepších hráčů Teplic překonat nedokázal. Nejblíže střeleckému úspěchu byli „vlci“ ve 26. minutě. Konečný obloučkem pokořil Kučeru, na brankové čáře ale zabránil pohromě slávista Matějka. Na 3:0 pro Slavii zvyšoval ve 30. minutě ve skluzu Sop. To už bylo s Teplicemi zle nedobře. Sice se poté dokázaly dostat při power play do několika slibných šancí, gól ale daly až dvě minuty před koncem Ricardem.

Zápas hodnotí prezident klubu Michal Žák:
„Těžko komentovat takový zápas. Držíme hodně balon, nic z toho ale neuděláme. Měli jsme šance, ale v koncovce to bylo špatné. Pokud budeme takhle hrát, tak nic nevyhrajeme. Gól jsme dali až v power play. Slavia měla, když to přeženu, tři střely a dala tři góly. Prostě jí tam spadlo všechno. Zyryanov, který měl při nemoci Kaliny debut, ale za nic nemůže. Naopak odchytal dobrý zápas a ukázal své kvality. Nemůžu říct, že bychom hráli nějak vyloženě špatně. Hráči se snažili, ale podle mě to nezvládáme psychicky. Musím teď pochopit, v čem je problém. Vzal jsem na sebe, že tým prohrává, v sezoně bylo hodně změn. Vím, že to tak není správné. Teď už je kádr stabilizovaný, ale stále se týmu nedaří. Jsem z toho rozladěný. Navíc nám odešel Danila Pachomov, který dostal nabídku z KPRF Moskva, kde je už Joao Leite, a přijal jí. Je to pro nás oslabení, pro tým to není dobře. V době, kdy má forma před play off vrcholit, tak jde naopak dolů. Je to špatný.“

Foto: Ladislav Nussbauer
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700