Autor: Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 29.1.2013

Dohrávka s Kladnem pro nás měla mimořádný význam v boji o záchranu. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání, SAT-AN má mimořádně kvalitní tým, a jeho postavení v tabulce zdaleka neodpovídá tomu, čeho je mužstvo schopné. Jména jako Junek, Muller, Šnídl patří k tomu nejlepšímu co po futsalových palubovkách běhá, navíc má Kladno velmi dobrou líheň talentovaných mladých hráčů. My jsme však podali kvalitní výkon, okořeněný tentokrát i střeleckou efektivitou. Škoda že nezkušenost a strach o výsledek nás připravily o plný počet bodů, které jsme měli na dosah. Zároveň je však nutné dodat, že Kladno si v utkání vypracovalo mnoho střeleckých příležitostí, a jen štěstí, brankář Kučera a několik fatálních selhání kanonýrů soupeře nám nepřipravilo zklamání v podobě porážky.

Hráči obou mužstve vstoupili do utkání aktivně a bylo na co koukat. Šance se střídaly na obou stranách. První jsme se nakonec prosadili my, Wojnar se odvážně pustil do souboje s dvěma protihráči, ze kterého vyšel vítězně tvrdou střelou nedal Konečnému v brance Kladna šanci, 1:0. Zvýšit jsme vedení mohli po rohovém kopu, volej Filingera ale dokázal brankář hostí reflexivně vyrazit. I před naší brankou ale bylo horko. Chrobák se ocitl sám před Kučerou, ten však jeho pokus zmařil. Přesto se hosté vyrovnání dočkali. Za naši obranu se dostal Junek, a chladnokrevně zakončil, 1:1. Další obrovskou šanci Kladna měl Muller, který postupoval na Kučeru zcela osamocen, avšak jeho koncovka byla naštěstí pro nás žalostná. V podstatě hned z protiútoku, vedeného přes šíři hřiště na jeden dotek, našel Filinger před brankou Vejvodu, a ten nezaváhal. Zkušeně Konečného obstřelil, a vrátil nám vedení, 2:1. Autor přihrávky se po chvíli prosadil sám. Svým důrazem získal míč, vyhrál souboj jeden na jednoho, a jeho levačka, byť byl již z úhlu, neomylně uklidila míč do branky, 3:1. Kladno se začalo více tlačit do útoku, a po akci Mullera s Chrobákem musel na brankové čáře zaskakovat kapitán Matějka. Opět jsme ale stav neudrželi. Po nedorozumění v naší obraně se dostal k míči Jaráb, a snížil, 3:2.

Druhý poločas začal opatrněji, především naše mužstvo se soustředilo na pozornou obranu, a nechtělo udělat chybu. Až po šesti minutách diváci mohli zatleskat vážnější šanci, s nebezpečnou střelou Míči si ale Konečný poradil. Z následného rohu jsme ale vedení mohli pojistit. Po dobře zahraném signálu pálil Matějka, avšak trefil pouze obličej brankáře Konečného, který byl poté ošetřován. Místo aby jsme tak vedli o dvě branky, bylo o chvíli poté srovnáno. Nejprve Jaráb nastřelil po pěkné akci břevno. Následovala naše další chyba navlastní polovině, a Chrobák byl na konci akce, která znamenala vyrovnání, 3:3. S tím jsme se ale nechtěli smířit, a všechny síly vrhli do útoku, ve snaze i za cenu mírného rizika vstřelit vítězný gól. A to se nám nevyplatilo. Muller vystihl naši rozehrávku, a řítil se na brankáře Kučeru, tísněn z jedné strany Filingerem a z druhé Hrdinou. Těsně před pokutovým územím v podstatě celá trojice upadla. Rozhodčí vyhodnotili situaci jako Hrdinův faul, a udělili mu červenou kartu. Do konce zbývalo 5 minut. Přesilovku jsme téměř celou výborně ubránili. Až 7 vteřin před jejím koncem se Kladno přeci jen prosadilo, a poprvé v utkání se dostalo do vedení, 3:4.

Ihned jsme začali hrát power-play. Velmi dobře jsme kombinovali, a otevřeli Rottovi prostor ke gólové střele. Té však na cestě do branky vystavil rukou stop Čurda. Inkasoval červenou kartu, my dostali výhodu penalty, a zároveň se jednalo o pátý akumulovaný faul hostí. Penaltu Filinger proměnil a vyrovnal, 4:4. I přes velkou snahu jsme se do další šance nedostali, a utkání tak nakonec skončilo asi spravedlivou remízou.

Utkání se hrálo za stálé podpory fanoušků hostí, kteří Kladnu vytvořili v Edenu domácí prostředí.

Videosestřih naleznete zde !

SK Slavia Praha - SAT-AN Kladno 4:4 (3:2)
Branky:5. Wojnar (Míča), 14. Vejvoda (Filinger), 15. Filinger, 38. Filinger (pen.) - 11. Junek (Jaráb), 18. Jaráb (Čurda), 31. Chrobák, 37. Fitzel (Müller)
SK Slavia: Krajč, Kučera - Wojnar, Srkal, A. Hrdina, Filinger, Vandas, Vejvoda, Čonka, Sop, M. Hrdina, Míča, Rott, Matějka.
Kladno:Konečný, Čížek - Junek, Müller, Šnídl, Chrobák, Fitzel, Veselý, Jaráb, Výborný, Hafenrichter, Abrhám, Čurda, Zieber.

Foto: Ladislav Nussbauer, www.LNFoto.eu
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700