Autor: Foto: Jiří Růžička   Vloženo dne: 15.1.2013

Oba týmy již dlouho dopředu věděly, že právě toto vzájemné utkání může mít v konečném účtování velmi významnou roli. Hra především v prvním poločasu tomu odpovídala. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Přesto se nebezpečné situace před oběma brankáři vyskytovaly, i když futsal, který by bavil i diváka se hrál až ve druhé dvacetiminutovce. V dresu našeho týmu se po delší době objevil Ivo Ulich, a jeho přítomnost na hřišti a především v kabině byla znát. Do prvního dějství jej však i na vlastní přání hráče, který začal trénovat až v týdnu před zápasem, trenér Brychta nenasadil. Hrát nemohl ani Míča, jehož do zápasu nepustilo zranění kolene.

První šanci utkání měl náš tým po přímém kopu Filingera. V naší brance se opět objevil reprezentant do 21 let Martin Kučera, který první zákrok vytahoval v 6. minutě, když musel vytěsnit střelu z úhlu. Nejen v prvním poločasu, ale vlastně po celé utkání, jsme to byli mi kdo diktoval tempo hry. Hrálo se převážně na polovině Pardubic, ale dlouho se nám nedařilo překonat obranný val soupeře. Blízko gólu jsme byli v 10. minutě. Matějka předložil střílenou přihrávku na zadní tyč, Vandas však těsně minul. O střelbu se pilně pokoušel Vejvoda, a také v tomto utkání velmi agilní Wojnar. Ten mohl těžit z průniku velmi dobře hrajícího mladého Antonína Hrdiny, hráči Pardubic na poslední chvíli přihrávku zablokovali. Brankář Torfu Šimon byl na místě i při dalším pokusu Filingera. Ve 13. minutě vybojoval míč Vejvoda, postupoval sám na branku, ale byl zezadu sražen. Soupeř byl potrestán jen žlutou kartou. Následnou tvrdou střelu Filingera z trestného kopu, zlikvidoval Šimon. Další obrovskou šanci měl Matějka, který ve skluzu na zadní jen těsně minul přesný nástřel Filingera. A tak mohlo udeřit na druhé straně. Po naší ztrátě míče šel Torf do přečíslení, střela z úhlu však naštěstí skončila na tyči Kučerovi branky. Bravurním skluzem a zákrokem Kučery skončil i další bejk hostí. Poločas tak skončil 0:0.

Do druhého dějství jsme vstoupili aktivně, chuť vstřeli branku byla evidentní. Hned po rozehrávce se individuálně prezentoval Wojnar, střela skončila nad. V úniku byl zezadu faulován opět Vejvoda, opět za žlutou kartu. Trestný kop rozehrál Filinger přesně na Vandase, ten však Šimona nepřekonal, a Wojnarova dorážka šla těsně vedle. Následně po Wojnarově průniku měl gól na noze Vandas, špičkou však míč postrčil jen těsně vedle tyče. Po rohu jen těsně nad mířil Filinger, Rott po úniku mířil do ramene vyběhnuvšího Šimona, a Vejvodovi se v gólové šanci zapletl míč mezi nohama. Rott pak při přečíslení dostal míč na zadní tyč příliš brzy. Až po dlouhé době, když se z našeho tlaku gól neurodil, se Pardubice začaly osmělovat. Trenér Brychta proto zamíchal se sestavou. Ze hry stáhl Antonína Hrdinu se Sopem, a na hřiště zamířil zkušený Ulich. Ten musel řešit závar před naší brankou, a vyhlavičkoval míč letící do brány za již překonaným Kučerou. Tomu předcházel bleskurychlý zásah Kučery před zcela osamoceným hráčem Pardubic, ke kterému se dostal míč skrze naši obranu. Tlak sílil, ale také se na naše futsalky vkrádala nervozita. Čas běžel a my ne a ne vstřelit gól. Vejvoda sám před Šimonem neuspěl, Ulich při přečíslení dostal přihrávku pozdě, a Filingerovi pokusy létaly těsně vedle tyčí. Ve 33. minutě Kučera výborně přečetl situaci, rychle přihrál Vandasovi, který nezištně našel rozběhnutého Matějku. Náš kapitán místo střely volil ještě kličku gólmanovi, ten však jeho záměr vystihl a gól mu z nohy sebral. Rozhodnutí přišlo v 35. minutě. Torf zahrával roh, po něm přišla střela ze střední vzdálenosti, která po teči skončila na tyči naší branky!!! Míče se zmocnil Vejvoda, okamžitě jej posunul za obranu soupeře do běhu Filingerovi, proti němuž vyběhl daleko z branky Šimon, Filinger mu ale udělal kličku, a do prázdné branky konečně za Slavii skóroval, 1:0. Téměř vzápětí se předvedl hrdina utkání Vejvoda. Wojnar poslal od naší brány na polovinu hřiště dlouhý míč, Vejvoda jej zpracoval na prsa, vzduchem přehodil jednoho hráče Pardubic, uvolnil se přes druhého, a tvrdou ranou k tyči zvýšil naše vedení, 2:0. A o dalších pár vteřin mohlo být ještě veseleji. Ulich rozehrál roh na zcela volného Vandase, který pohotově vystřelil, Šimon však míč neuvěřitelným zákrokem vytáhl na další roh. Soupeř začal hrát power-play, šance ale mařil výtečný Kučera, který si tak zasloužil pochvalu za čisté konto.

Videosestřih naleznete zde!

SK Slavia Praha - Torf Pardubice 2 : 0 (0 : 0)
Rozhodčí: Černý Martin (7,3), Hofmann Rudolf (7,4), Vaněk Václav (7,4). Delegát: Amler Evžen Diváků: 250
Branky: 36. Filinger David (Vejvoda Michal), 37. Vejvoda Michal (Wojnar Mikoláš)
ŽK: Sop Martin - Urbanec Tomáš, Beran Jiří, Jelínek Roman
SK Slavia Praha: Krajč Marian, Wojnar Mikoláš, Hrdina Antonín, Ulich Ivo, Filinger David, Vandas Pavel, Vejvoda Michal, Čonka Matěj, Sop Martin, Míča Ondřej, Rott Miroslav, Matějka Tomáš, Kučera MartinTrenér: Brychta Martin
Torf Pardubice: Šimon David, Urbanec Tomáš, Slováček Jakub, Jeřábek Jan, Fidra Jan, Beran Jiří, Sklenář Václav, Melechovský Aleš, Jelínek Roman, Molnár LukášTrenér: Málek Petr

Foto: Jiří Růžička

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700