Vloženo dne: 6.12.2012

Po jednoznačné prohře doma s Vysokým Mýtem, jsme jeli do Plzně s jasným cíle bodovat. Pevně jsme věřili, že nás nebude svazovat nervozita z televizních kamer, a urveme důležité body. A to se po nervy drásajícím závěru podařilo. Na začátku jsme sice inkasovali laciný gól, avšak v závěru jsme nejprve "přežili" obrovskou šanci domácích, v následné power-play vyrovnali, a devět sekund před koncem po akci Filinger - Fichtner - Vandas vstřelili důležitou vítěznou branku! Výhra 2:1 je pro nás nesmírně důležitá!

Přitom před utkáním měl realizační tým těžkou hlavu především kvůli zraněním několika klíčových hráčů, především defenzivního zaměření. Na marodce je opět Kosina, potíže s kolenem má Havrda, od pohárového utkání v České Lípě laboruje se zraněními Srkal, zranění trápí Martina Hrdinu, a k utkání nemohl odcestovat ze zdravotních důvodů ani Sop. K výpomoci jsme tak přesvědčili veterána futsalových palubovek Františka Jakubce.

Do utkání jsme nevstoupili špatně, první zkušenější čtveřice Matějka, Filinger, Fichtner, s mladým Vandasem na hrotu zaměstnávala obranu soupeře, avšak také hned v úvodu inkasovala lacinou branku. Míč z autu prošel mezi nohama a po lehké teči se míč dostal až za obranu na zcela volného plzeňského hráče, který míč jednoduše zasunul za Kučeru. Po celý první poločas jsme se snažili vyrovnat, ale i nadále je naše koncovka velmi chabá. Aktivní soupeř navíc nadále ohrožoval naši branku, a Kučera, který tentokrát dostal přednost před Krajčem, předvedl několik výborných zákroků. I na druhé straně však hrozilo, byli jsme aktivnějším týmem což dokladovala poločasová statistika. Své kvality ukázala i druhá čtveřice složená z mladých hráčů, Rott, Wojnar, Míča, Vejvoda, chyběla jim však větší odvaha ve finální fázi.

Ve druhém poločasu jsme aktivitu ještě zvýšili, což nám umožnilo i to, že soupeř se více zatáhl do obrany a bránil výsledek. Sedm minut před koncem netrefil po pěkné kombinaci plzeňský hráč prázdnou branku, což byl asi zlomový moment utkání. Trénér Brychta poslal poprvé do hry Martina Hrdinu, a s Ondřejem Míčou na postu gólmana jsme začali hrát power-play. Tu jsme téměř ihned využili. Filinger ve správný okamžit poslal míč do rohu na Vandase, a ten předložil před prázdnou branku Fichtnerovi, 1:1. I nadále jsme odvážně pokračovali v power-play, a chtěli utkání zlomit v náš prospěch. To se povedlo, i když při nás stálo i trochu štěstí! V závěrečných vteřinách se hra přelévala nahoru - dolů, Filinger příhrou mezi nohy soupeře vysunul Fichtnra, ten opět jeslemi našel na zadní tyči Vandase a ten rozhodl o naší veledůležité výhře!

SK Indoss Plzeň - SK Slavia Praha 1:2 (1:0)
Branky: 3. Štrajt M. (Míka M.) - 36. Fichter T. (Vandas P.), 40. Vandas P. (Fichtner T.)
Indoss Plzeň: Hajžman, Kučera, Míka, Koc, Manowetz, Kasýk, Mižár, Gratsh, Lavička, Štochl, Štrajt, Chrž
Slavia: Krajč, Wojnar, Kroh, Fichtner, Vandas, Vejvoda, Čonka, Hrdina, Míča, Jakubec, Rott, Matějka, Kučera

Záznam utkání na ČT 4 Sport naleznete zde !

Komentář z webu soupeře:

V tradičním TV utkání jsme se utkali s hosty z Prahy. Oběma týmům se v posledních zápasech nedařilo. Plzeň obdržela 22 branek a Slavia 16 v pouhých dvou zápasech. Obě obrany se zlepšili, ale Indossu dobrý výkon body nepřinesl. Plzeň nikdy nedokázala Slavii porazit v první lize. Ta navíc přivezla novou posilu z Benaga, Davida Filingera. Tomáš Kadlec před zápasem řekl: "Samozřejmě jsme se chystali na celou Slávii a David je výjimečný hráč. I na něj jsme se zvlášť připravovali". Na speciální povrchu pro TV utkání se do první šance dostali domácí. Kučera v souboji s Kučerou neuspěl a hosté šanci přestáli. Následně trefil Filinger tyč Hajžmanovi brány. Do vedení šli hráči Indossu. Míka bezvadně našel na zadní tyči Štrajta a ten se nemýlil. 1:0. Slávia měla v sestavě dva velmi mladé hráče a také Indoss zapojovali některé mladší hráče. Hra byla vyrovnaná, ale šancí příliš vidět nebylo. Oba týmy si připsaly pět akumulovaných faulů, ale desítka se nekopala ani na jedné straně. Před zápasem domácí spustili kampaň v níž se snažili naplnit halu. Vstupné bylo zdarma. Hala se zaplnila slušně a atmosféra byla parádní díky Indoss Fanatics. Do poločasu se šlo s těsným vedením 1:0 pro Plzeň.

Michal Štrajt v poločasovém rozhovoru potvrdil, že domácí se snažili využít standartní situace: "Máme standartky nacvičené a věděli jsme, že z nich můžeme těžit. Dvojka se nám rýsovala několikrát a nakonec nám vyšla. Poslední zápasy se nám doma příliš nevydařili, tak jsme museli přidat na bojovnosti, což se nám zatím vyplácí". Do druhého poločasu šli domácí s cílem udržet výsledek zápasu.

Hosté z Prahy se snažili vytvářet tlak na domácí obranu. Ta však byla velmi pozorná. I přestože Slávia kontrolova míč více než domácí - žádné šance z toho neresultovali. Když už se sešívaní dostali k zakončení, v bráně byl velmi pozorný a bezchybný Hajžman. Domácí však stále drželi čisté konto. Velký rozdíl oproti posledním zápasům, kdy obdrželi 13,11 a 9 branek. Důležité momenty zápasu se odehrály po 35.minutě zápasu. V té chvíli se řítil Míka s Kasýkem na slávistického brankáře. Vykombinovali brankáře, ale nedokázali zakončit do prázdné brány! Zahozený gól mohl domácí mrzet hned v zápětí, kdy pražané začali hrát bez brankáře. V 36. minutě tuto power-play využili a bylo to 1:1. Indoss i po vyrovnání měl dobrý pohyb a pečlivou obranu. Na domácích byla vidět snaha zápas strhnout na svoji stranu. Nejblíže tomu byli modročerní po přihrávce Kučery, kde zakončujícímu Štrajtovi nechybělo mnoho ke vstřelení branky. Pár sekund před koncem měl šanci také Manowetz, který hlavičkoval v dobré pozici sám před brankářem hostí. Devět sekund před koncem přišel šok pro všechny fandy Plzně. Slávia šla do vedení. Závěr zápasu v posledních sekundách, který zvrátili plzeňané v Pardubicích ve svůj prospěch, tentokrát prohráli. Byla to studená sprcha pro celý Indoss, jelikož si zasloužil minimálně bod za dnešní výkon.

Kapitán Petr Kučera hodnotil konec zápasu následovně: "Chtěli jsme tři body, jelikož teď nás čeká těžký los. Druhý poločas jsme dobře bránili a myslím, že rozhodla šance, kdy jsme šli dva na gólmana. Jsme hodně zklamaní". Trenér domácích Kadlec také hodnotil utkání: "Power-play hostů nás nezaskočila. Já jsem hráče na to upozorňoval v poločasové přestávce. Slavia měla optický tlak, ale my jsme dobře bránili. Na naší straně dnes štěstí nestálo, například jako v Pardubicích, a tak jsme prohráli".
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700