Vloženo dne: 8.3.2012

Do Teplic jsme nejeli s ambicemi na vítězství, ale opět se pokusit vysokého favorita potrápit. Do sestavy se vrátili hráči, kteří o víkendu bohužel neúspěšně bojovali v dresu Chemcomexu o mistrovský titul v sálovém fotbale, nicméně i nadále chyběli zranění Holeček a Wojnar, jejichž rekonvalescence směřuje k utkání s Libercem. Oliva je již zpět v Itálii, kde trénuje s třetiligovým italským celkem Udine.

Na soupeře jsme se pokusili opět praktikovat naší obrannou strategii, která nakonec jak se ukázalo znovu slavila úspěch. První poločas dlouho nenabízel žádný vzruch ani před jednou brankou. Domácí platonicky dobývali naše pokutové území, naše pozorná obrana však větší problémy nepřipouštěla. Naopak jsme se pokoušeli o nebezpečné brejky. Šafránek svůj ještě neproměnil, avšak v 9. minutě jsme se radovali. Cais si narazil míč s Fichtnerem a z úhlu poměrně lacino prostřelil po zemi Kalinu, 0:1. Balticflora zvýšila útočné úsilí, což ale otvíralo okénka v její obraně. To nám umožňovalo ohrožovat branku domácích nebezpečnými brejky. Největší šanci měl mladíček Sop, který mimo jiné podal velmi dobrý výkon, a je příjemným oživením naší sestavy. Šel sám na Kalinu, zvolil i dobré zakončení, Kalina však bravurním zákrokem radost z gólu nepřipustil. Vedení jsme ale zvýšili. Bojovník Matějka přetlačil dva protihráče u postranní čáry, předložil do vyložené šance Šafránkovi, a ten chladnokrevně proměnil, 0:2.

Druhý poločas jsme zahájili výborně. Po rohu se nám vydařil signál, a jen fantastický zákrok Kaliny zabránil Matějkovi v navýšení skóre. Platilo však otřepané nedáš - dostaneš, a stalo se to co jsme přesně nechtěli, tedy dostat po přestávce rychle branku. Propadli jsme školácky na útočné polovině, a na konci rychlého kontru domácích byl Salák. Krajč neměl šanci, 1:2. To byla samozřejmě voda na mlýn domácího týmu, který nás přitlačil na naší polovinu. Vyloženě šance však nepřicházely. Až do chvíle než se nechali přetlačit dva naši zkušení hráči mladým Konečným, a ten vyrovnal, 2:2. Do konce zbývalo ještě dlouhých 12 minut, které se většinou odehrávaly na naší polovině. Tlak to však byl bezzubý, pokud pomineme pěknou střelu Saláka, která skončila na spojnici břevna a tyče. 6 minut před koncem dostali domácí šanci dokonat zvrat v utkání. Cais, který již měl žlutou kartu za zcela zbytečné mluvení, obdržel druhou žlutou za faul, a šel se sprchovat. My jsme však přesilovku skvěle ubránili, Krajč nemusel snad ani jednou vážně zasahovat!!! Poté co jsme opět byli na hřišti v plném počtu, domácí pokračovali v tlaku, a zvolili hru bez brankáře. A za to je potrestal zkušený "trefovač" prázdné branky soupeře Fichtner, pro nějž vybojoval míč Hrdina, 2:3!! První výhru nad Teplicemi v mistrovském utkání jsme si již vzít nenechali, a připsali si další body do tabulky. Účast v play-off nabírá reálný rozměr.

Hlavně ve druhém poločasu viděli diváci poměrně zajímavé utkání. Škoda že se jich sešlo tak žalostně málo. 40 diváků je na futsalovou ligu opravdu nízký počet. O atmosféru se starali "kotle" obou týmů. Ten domácí v počtu 4 osob, ten slávistický v počtu dvou :) O to víc těmto dvěma fanouškům, kteří absolvovali cestu busem s mužstvem, děkujeme, neboť se nebáli i v takto malém počtu naše mužstvo po celé utkání podporovat hlasitým skandováním. Děkujeme!

Balticflora Teplice - SK Slavia Praha 2:3 (0:2)
Branky: 20. Salák, 28. Konečný Marek - 9. Cais (Fichtner), 17. Šafránek (Matějka), 38. Fichtner (Hrdina)
Balticflora Teplice: Kalina, Račuk - Tolstov (C), Djatlov, Pakhomov, Fau, Mamiyev, Sokovnin, Salák, Konečný, Mažári, Kiliján.
Slavia Praha: Krajč, Knobloch - Matějka (C), Hrdina, Sop, Šafránek - Havrda, Fichtner, Rott, Cais - Vejvoda.

Textový online zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700