Vloženo dne: 28.2.2012

Derby je naše! Po výhře 5:3 nad Bohemians se můžeme radovat z dalšího vzdálení sestupových míst, ba naopak jsme zvýšili naději na postup do play-off, ve kterém jsme ještě nikdy nechyběli! Ve čtrnácti dnech nás čekají čtyři utkání, z nich tři s velmi těžkými soupeři. Pondělní derby s Bohemians máme za sebou, nyní jedeme v pátek do Brna kde hrajeme s místním Tangem, ve středu nás poté čeká Balticflora Teplice a v neděli Andy Liberec. I proto se trenéři rozhodli šetřit nepříjemně zraněné Holečka s Hrdinou pro boje o záchranu. Příjemným zjištěním bylo, jak zbytek týmu k utkání s Bohemians 1905 přistoupil. Zdobila nás disciplína, bojovnost, trpělivost a dodoržování taktických pokynů. to vše nám nakonec přineslo vítězství v prestižním derby, a důležité body do tabulky.

Naším záměrem bylo důsledně a nekompromisně bránit naše brankoviště za cenu toho, že Bohemians přenecháme držení míče a tvorbu celé hry s tím, že budeme hrozit z brejků. A to se vydařilo. Přestože se herní kvalita na straně soupeře často výrazně, především v úvodu zápasu, projevovala, postupně jí během utkání ubývalo. První branku jsme obdrželi v 7. minutě po zahraném signálu z rohu, o kterém jsme věděli, trenér upozorňoval co bude soupeř hrát i v danou chvíli, a přesto jsme zaspali, 0:1. Ve 14. minutě bylo ještě hůř. Po pohledné akci naší bývalé opory, a i nadále fanouška Slavie Jirky Novotného, zakončoval další slávista v dresu soupeře Martin Dlouhý, 0:2. Naštěstí jsme se hned vzápetí dostali zpět do utkání. Míčovo nastřelení tečoval hráč B1905 do protipohybu Bellady, 1:2. Tak skončil i první poločas, který Bohemians zaslouženě vyhráli.

V poločasové přestávce nastoupil na hřiště náš úspěšný tým do 16 let, který se stal Vicemistrem České republiky. Po gratulaci a opětovném předání poháru z rukou majitele firmy JS Agency, která pro náš klub zajišťuje vybavení, Jana Srba, se naše stříbrné mužstvo dočkalo poděkování od zaplněné tribuny.

Druhý poločas jsme začali o poznání aktivněji, a vypracovali si i několik příležitostí k vyrovnání. Především bojovník Šafránek neustále zaměstnával obranu soupeře, Belladovi vyprášil opakovaně rukavice i kanonýr Cais, který se čím dál tím více v týmu aklimatizuje. Vyrovnání nakonec přinesla 27. minuta, kdy se opět Míča opřel do balónu a parádní střelou ze střední vzdálenosti trefil šibenici, 2:2. Bohemians měli i nadále míč ve své moci daleko delší časové úseky, jejich hra však postrádala rychlost, pohyb, a překvapivý nápad. Naše ofenzívní choutky se nám však nevyplatily. Až u branky soupeře jsme ztratili míč, a hosté přečíslení vyřešili bravurně. Koudelka vrátil ve 30. minutě vedení na stranu "klokanů". Několik minut trvalo, než jsme se vzpamatovali, vypadalo to že na další zvrat již nebudeme mít síly. Hosté také mohli definitivně rozhodnout. Po pěkné akci míč putoval po brankové čáře od jedné tyče do druhé, a jen se štěstím jsme jen nakonec odkopli do bezpečí. V závěru zápasu jsme se nadechli k náporu a vypracovali si několik příležitostí k vyrovnání. Po faulu na Wojnara jsme zahrávali standardní situaci těsně za pokutovým územím. Šafránek posunul Havrdovi, a ten prostřelil vše, 3:3. Pro soupeře však remíza nic neznamenala a neřešila. Proto přistoupil k power-play, ve které jsme se dlouho se štěstím bránili, avšak nakonec jsme dokázali dvakrát soupeře připravit o míč, a rozhodnout o našem vítězství. V obou případech se trefil Fichtner.

Největší návštěva v Edenu v letošním roce tak mohla odcházet domů spokojena. Fanoušci opět vytvořili báječnou atmosféru, ve které se hraje úplně jinak než před prázdnou halou. I proto hráči chodili po káždé vstřelené brance oslavovat spolu s fanoušky. Děkujeme za podporu, které si velmi vážíme!

Jiří Baborák: "Po získaných bodech se utkání hodnotí vždy dobře. Zvláště když si to hráči jako mančaft tvrdě odpracovali na hřišti. Bod by byl za tu dřinu určitě spravedlivý, že jsme nakonec utrhli všechny nám nabídla futsalovější Bohemka sama a my to beze zbytku využili! Já to na rozdíl od těch rádoby odborníků na diskuzních fórech beru jako správný tah trenéra Bohemky, protože kdy jindy by měl ukázkovou možnost si power-play vyzkoušet, než v takhle hecnutém a dramatickém utkání, kdy remíza nebo prohra pro tým již nic neřeší. Jen bych ji hrál asi ještě dřív a pořádně nás unavil. Ale je to pryč, historie se neptá a my začínáme pomalu pošilhávat i po nadstavbě, což by za daných podmínek a vývoji sezóny bylo skvělé. Je však ještě dost zápasů na to, abychom taky mohli pěkně pohořet. K následujícímu utkání s Tangem pojedeme v podstatě s juniorským týmem. Oliva je v Itálii, a ke zraněným Holečkovi s Hrdinou přibyl také zraněný Wojnar a vykartovaný Fichtner. S juniory se hrát určitě nebojím, ale aby to i pro ně mělo smysl, musí jet správný základ mančaftu. Rádi bychom totiž potrápili dalšího favorita, kterému jsme dokázali sebrat body již na podzim v domácí hale."

SK Slavia Praha - Bohemians 1905 5:3 (1:2)
Branky: 15. Míča, 27. Míča, 38. Havrda, 40. Fichtner, 40. Fichtner - 7. Zapletal, 14. Dlouhý, 30. Koudelka
SK Slavia Praha: Krajč (Knobloch) - Šafránek, Wojnar, Fichtner, Rott, Havrda, Míča, Matějka, Cais, Vandas, Sop.
Bohemians 1905 Futsal: J. Bellada (Vozár) - Kopecký, Dlouhý, Junek, Novotný, Stejskal, Pleyer, Vodecký, Štverák, Zapletal.

Videosestřih utkání naleznete zde !

Videozáznam z tribuny !


Online přenos naleznete zde !
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700