Vloženo dne: 15.2.2012

Před rozhodně nejbouřlivější tribunou v letošní sezóně, jsme v důležitém utkání porazili Šumperk 6:2 (2:1) a učinili tak významný krok k záchraně v nejvyšší soutěži. Utkání asi nezávislému divákovi nenabídlo skvělý futsalový zážitek, nepostrádalo však pěkné branky, dramatické okamžiky, a bouřlivou atmosféru. Proto se v konečném výsledku muselo líbit. A to především slavistickým příznivcům, kteří na konci mohli oslavit s naším mužstvem výrazné vítězství.

Před utkáním bylo velmi znát, že si obě mužstva uvědomují význam utkání, nervozita byla cítit všude. Nám ji však od první minuty pomohlo setřást skvěle fandící publikum, které naše mužstvo neúnavně povzbuzovalo. Trvale jsme se od první vteřiny zápasu usadili na polovině urputně bránícího soupeře, a dobývali jeho branku. Po dlouhé minuty jsme hráli rozestavěni v házenkářském "zámku" okolo pokutového území hostí. Z tlaku jsme ale těžili pouze střely ze střední vzdálenosti. Byť byly některé velmi nebezpečné, gólem skončil až pokus Havrdy v 10. minutě. Šumperk podnikal pouze ojedinělé brejkové výpady, pokud u nich však byli bratři Málkové, byly vždy velmi nebezpečné, neboť Martin se od míče odděluje jen velmi těžko. Hned po obdržené brance nám hosté téměř vzápětí zle zatopili, a z následného přímého kopu vyrovnali. Nás obdržený gól naštěstí nepoznamenal, a dál jsme šli za svým tříbodovým cílem. Do vedení jsme se ale dostali až chvíli před poločasem, kdy se nám podařil zahrát signál po rohovém kopu, a Holeček tvrdou ranou o tyč načal svůj další hattrick. Další šance jsme zahodili, především ta Wojnarova po brance přímo volala.

Úvod druhé půle byl ve znamení aktivity hostí, kterou jsme však uťali třetím gólem po velmi pěkné akci na jeden dotek, v ose Rott - Fichtner - Rott, který zvýšil na 3:1. Poté jsme se na dlouho odmlčeli, byť šancí jsme měli opět několik. Navíc jsme začali "vyrábět" nepochopitelné chyby i v defenzívě, a jen výborným Krajčovým zákrokům můžeme děkovat za to, že jsme si utkání zbytečně nezkomplikovali. V 35. a 36. minutě naštěstí zkompletoval hattrick Holeček. V poslední minutě hosté korigovali na 5:2, konečnou podobu výsledku dal pár vteřin před koncem svou premiérovou brankou v nejvyšší futsalové soutěži a "sešívaném" dresu Cais.

Do tabulky jsme si tak zapsali velmi d§ležité tři body. Výhry jsme dosáhli již bez kapitána Olivy, který odcestoval studijně do Itálie, a v tuto chvíli vyjednáváme o jeho zahraničním angažmá buď v Itálii nebo ve Slovinsku. Petr chtěl na toto utkání ještě přijet a rozloučit se, povětrnostní podmínky na letišti v Římě mu to však neumožnily. Hráči tak bojovali i za svého kapitána, kterého velmi mrzelo, že nemohl dorazit.

Fanouškům děkujeme za návštěvu, i vynikající podporu. Pevně věříme, že bude pokračovat.

Trenér Jiří Baborák k utkání řekl: Velmi pozitivně hodnotím nasazení, bojovnost, dodržení taktiky, dobře rozehraný zápas a bezpečné dovedení utkání ke třem bodům. Horší už to bylo s některými individuálními výkony, herními výpadky a hlavně s tím faktem, že jsme opět neproměňovali i ty největší šance. A hlavně jsme si v nich nedokázali často vyhovět. Rozhodly všechny předchozí vyjmenované atributy, také nezřízený hlad po gólech našeho staronového kanonýra a výrazné podržení mužstva gólmanem v rozhodujících fázích zápasu. Toto nám v minulosti i dobře rozehrané zápasy dovedlo k jedno až dvougólovým porážkám, nyní taháme se srovnatelnými soupeři za delší konec my, což je potěšující. Na závěr vyzdvihnu jeden zásadní fakt, který si možná nikdo neuvědomil - tentorkát jste byli disciplinovaní a věnovali jsme se jenom hře, což mělo blahodárný vliv na tempo a průběh zápasu - a já za to hráčům děkuji.

Textový online naleznete zde !

Videosetřih utkání naleznete zde !

SK Slavia Praha - Delta Real Šumperk 6:2 (2:1)
Branky: 10. Havrda (Šafránek), 18. Holeček (Hrdina), 24. Rott (Fichtner), 35. Holeček (Hrdina), 36. Holeček (Matějka), 40. Cais (Havrda) - 11. M. Málko, 40. Navrátil (M. Málko)
SK Slavia Praha: Krajč, Knobloch - Matějka, Fichtner, Wojnar, Šafránek, Rott, Havrda, Holeček, Hrdina, Míča, Cais.
Delta Real Šumperk: Hatala, Koukala - Málko M., Navrátil, Málko O., Václavský, Moravec, Hruda, Šimák.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700