Autor: Foto: Pavel Jiřík ml.   Vloženo dne: 16.11.2011

Možná nejsledovanější televizní futsalový přenos v historii, vysílaný po předvolebním rozhovoru s Miroslavem Peltou, a přímo před přímým přenosem z Černé Hory, kde naše fotbalová reprezentace bojovala o postup na Mistrovství Evropy. Bohužel futsal se před tichými, prázdnými tribunami nehrál příliš atraktivní. Derby se za poslední tři roky hrálo několikrát, ať jako ligové utkání, nebo v Poháru FAČR. Vždy však v bouřlivé atmosféře plné haly, ať v Edenu nebo na Jižním Městě. Tentokrát tomu tak nebylo, a to jakoby se velmi projevilo na náboji a nasazení celého utkání.

V něm Bohemians ukázali, že mají v současnosti tým složený z kvalitnějších individualit. My jsme se prezentovali tím, co nás v posledním období zdobí. Bojovnost, soudržnost, a kolektivní duch. Utkání rozhodlo rozdílné rozpoložení, ve kterém se mužstva v současnosti nacházejí. Zatímco Bohemians hrají v pohodě, a jsou v těsném kontaktu s čelem tabulky, my jsme se po nepovedeném začátku sezóny sice herně zvedli, avšak balvan v podobě malého zisku bodů který na nás leží, svazuje evidentně našim střelcům nohy. Nepomohlo ani sportovní překvapení v podobě Hrdiny a Knoblocha, kteří se vrátili do mužstva, čímž vyslali další signál o tom, že Slavia se dále stabilizuje, a vrací do normálních kolejí.

Nutno podotknout, že týmem který více tvořil hru byli domácí, byť pozápasové televizní statistiky ukázaly, že utkání bylo zcela vyrovnané. To se však od nich jako jasného favorita utkání očekávalo. Šancí jsme však nakonec jednou tolik měli my. Na ty se však nehraje.

První gól padl po akci Novotného, který ještě v minulé sezóně hájil naše „červenobílé“ barvy a až těsně před zahájením letošního ročníku jsme jej z ekonomických důvodů museli „pustit“ na přestup k pražskému rivalovi. Alespoň však přestoupil se souhlasem klubu, na rozdíl od Zapletala, který ze Slavie odešel proti její vůli, a raději „leští“ v Bohemians lavičku, než aby pravidelně v plném zatížení pokračoval v „sešívaném“ dresu.

Branka to byla pro nás nešťastná. Novotného nástřel před branku tečoval Junek, a záhadným způsobem míč propasíroval za Knoblochova záda. I nad druhým gólem jsme kroutili hlavou. Opět nastřelený míč „profackoval“ Štveráka s Kamasem, a skončil v síti. Naopak my zahazovali i ty nejvyloženější příležitosti, nebo střelu zastavila tyč, jako Šafránkovi. Pak se nadechl k velkému sólu Koudelka, a bylo to 3:0. Ve druhém poločasu to bylo dlouho o tom, zda se dostaneme do utkání. Čtvrtý gól tuto možnost zhatil. Po penaltě jsme snížili na 4:1, v power-play si vytvořili další příležitosti, avšak proměnili již pouze jednu. Po Šafránkově uvolnění skóroval Rott.


Utkání můžete v archivu České televize sledovat zde !

Bohemians 1905 - SK Slavia Praha 4:2 (3:0)

Branky: 8. Junek (Novotný), 11. Štverák (Kopecký), 15. Koudelka, 29. Štverák (Pleyer) - 32. Hrdina, 40. Rott (Šáfránek)

SK Slavia Praha:
Knobloch, Krajč - Kamas, Blabla, Matějka, Wojnar, Rott, Šafránek, Fitchner, Hrdina, Uhlíř, Oliva
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700