Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.10.2024

Slavia vyhrála v Kadani 8:3 a připsala si velice důležité tři body. Červenobílí od začátku efekitivně zakončovali své akce, vypracovali si náskok a pak poctivě odbránili i dlouhou power play domácích. Dvakrát se trefili Sláma a Kuchta, po jedné brance pak přidali Míča, Brychta, Homola a Klaban. Za domácí mířil do sítě dvakrát Chmelan a jednou Baran.

Problémy s koncovkou ze zápasu s Rapidem nechala Slavia v Edenu. V Kadani své akce zakončovala efektivně a přesně a rychle si vypracovala tříbrankový náskok. V 7. minutě poslal míč do horního rohu branky Míča - 1:0 pro Slavii. O dvě minuty vyřešil dorážku pohotově Kuchta - 2:0 pro hosty. Za další dvě minuty předvedl před kadaňskou brankou parádní zpracování a zakončení z otočky Brychta a zajistil svému týmu vedení 3:0.
 
Pak se prosadili i domácí, když potrestali chybu ve slávistické rozehrávce a Caio uvolnil v dobré pozici Chmelana a bylo to 1:3. Jenže už o dvě minuty později udeřila znovu Slavia, hrající trenér Sláma si navedl míč do křídla a křížnou ránou o tyč upravil skóre na 4:1. Do přestávky stihl přidat po Brychtově nahrávce svůj druhý gól a bylo to 5:1 pro sešívané. Kadaň pak sáhla ke své velké zbrani - k power play. Další branku měl na futsalce Klaban, ale mladý slávista přes celé hřiště odkrytou svatyni domácích netrefil. Domácí tak stihli ještě pár vteřin před klaksonem po spolupráci Caia a Chmelana snížit na 2:5.
 
Po změně stran Kadaň hrála power play a přimáčkla slávisty k jejich brance. Několik dobrých pokusů zastavil svými zákroky rozchytaný brankář Vondráček. Svěřencům trenéra Slámy se nedařilo zakončit přes celé hřiště, dvakrát jejich pokusy zlikvidoval na brankové čáře parádními zákroky Salák. A tak přišlo snížení na 3:5, které obstaral z několika kroků Baran osm minut před koncem. Zaplněná hala se ale dalšího zdramatizování nedočkala.

Kuchta si tři minuty před koncem obratně došel pro odražený vysoký míč a hlavou si ho šikovně nasměroval do směru svého běhu a pak ho zavezl do branky - 6:3 pro Slavii. Aby toho nebylo málo, tak další dvě razítka na tři body do Prahy přidali Homola a Klaban - 8:3. Sešívaní vyhráli v této sezoně poprvé venku, poskočili v tabulce na čtvrtou příčku. Inter potřetí za sebou nebral ani bod a klesl na páté místo za svého nedělního soupeře.

Komentáře po zápase:

César Caio (hráč Kadaně): "Tohle je třetí porážka v řadě a dnes nás to extrémně mrzí. Od začátku jsme nedokázali vstoupit do utkání a naopak Slavie nás trestala z každé střely. My jsme se na každý gól hrozně nadřeli a mnoho šancí pochytal hostující brankář.”

Tomáš Kuchta (Slavia): "Byl to pro nás těžký zápas, narozdíl od minule nám ale vycházela koncovka a dávali jsme branky. Kadaň začala hrát brzo power play, byli jsme na to připravení z tréninků, ale oni ji mají opravdu dobře nacvičenou a hrají ji dobře. Myslím, že jsme ale zápas odmakali a zvládli jsme to, bylo to pro nás velice důležité vítězství. A můj druhý gól? Snažil jsem se si dát míč hlavou tak, abych ho doběhl, dal jsem do toho sprintu všechno a povedlo se mi to proměnit. Za tenhle gól jsem rád, protože nás v závěru už uklidnil."

Internacional FC Kadaň - SK Slavia Praha 3:8 (2:5)

Branky: 12. Jiří Chmelan (Cesar Caio), 20. Jiří Chmelan (Cesar Caio), 32. Jiří Baran - 7. Ondřej Míča (Jan Homola), 9. Tomáš Kuchta,11. Martin Brychta (Adam Vondráček), 14. Zdeněk Sláma, 19. Zdeněk Sláma (Martin Brychta), 37. Tomáš Kuchta, 38. Jan Homola (Tomáš Kuchta),40. Filip Klaban (Filip Havrda)

Inter Kadaň:
Lukáš Treml , Fernando Santos , David Živnůstka - Marek Jungmann , Jiří Chmelan , Karel Myšička , Patrik Janošík , Tomáš Janošík , Jiří Baran , Rodrigo De Oliveira , Cesar Caio , Vitinho , Šimon Voigt , Michal Salák. Hlavní trenér: Michal Salák
SK Slavia Praha: Adam Vondráček (Jakub Fořt) - Martin Brychta, Aldiyar Kazbekov, Šimon Schütz, Filip Havrda, Filip Tilinger, Ondřej Míča, Filip Klaban, Jan Homola, Jakub Papež, Lukáš Nečas, Tomáš Kuchta, Zdeněk Sláma. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Miroslav Chládek, Jiří Pelikán, Miloš Harmady
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700