Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 1.10.2024

Slavia vyšla podruhé na palubovce soupeře naprázdno, když v dohrávce 3. kola podlehla Interobalu Plzeň 1:5. Červenobílí zejména v prvním poločase drželi vyrovnaný obraz hry, domácí hráči ale narozdíl od sešívaných důsledně trestali chyby a vybudovali si pětibrankový náskok. Ten svěřenci Zdeňka Slámy dokázali snížit až v závěru při power-play, kdy brankáře Jana Žežulku překonal Filip Havrda.

Na plzeňské palubovce došlo na přímý souboj mezi nedávnými spoluhráči - v domácí brance představil Jan Žežulka, v té hostující čerstvý reprezentant Adam Vondráček. V prvním poločase se hrál vyrovnaný futsal, branky ale stříleli jen zkušení futsalisté Interobalu. V desáté minutě trefil ze střední vzdálenosti Tomáš Vnuk skrytou střelou přes hráče prostor u tyče - 1:0. Slavia v té době měla obrovskou šanci, kdy Tomáš Kuchta dostal namazáno po nepřesné rozehrávce obrany, ale jeho ránu z první z několika kroků vytáhl Žežulka nohou. O čtyři minuty později Michal Holý namířil z dálky a Vondráček tahal míč ze sítě podruhé 2:0. Další zlomový moment přišel v poslední minutě prvního poločasu - Dušan Künstner si obhodil slávistického brankáře a připravil míč Holému ke snadnému zakončení - 3:0.
 
Slavia po přestávce ubrala na odvážnosti svého výkonu. Ve 32. minutě si Vnuk narazil míč s Holým a pak také s Künstnerem a bylo to 4:0. Ve stejné minutě Vnuk uzavřel po Maurově uvolnění svůj hattrick 5:0. Slavia sáhla k power play, ve 35. minutě Havrda připravil Žežulku po Hrdinově přihrávce o čisté konto - 5:1 pro Plzeň. Další zakončení už ke snížení domácího náskoku nevedla, i když Havrda byl dvakrát v dobré pozici. Poslední akcí tak byl fantastický zákrok Vondráčka, který levou rukou vyrazil penaltu Lukáše Křivánka. Plzeň zvítězila zaslouženě, její hráči nemilosrdně trestali slávistické chyby a v útoku hráli přímočařeji s důraznější koncovkou.
 
Komentáře po utkání: 

Michal Holý (SK Interobal): "Jsem rád, že jsme toto utkání dokázali zvládnout. Po minulém absolutně nevydařeném utkání přišel tento důležitý souboj, který vynesl tři body."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "V prvním poločase to bylo vyrovnané, v některých fázích se mi zdálo, že jsme byli i trochu lepší na míči my. Kluci mě potěšili svým pohybem a držením balonu, bylo vidět, že se Plzně nebojí. Na druhý poločas se musím podívat, protože to nebylo už ono. Inkasovali jsme laciné branky, které mě mrzí, my jsme zase jejich chyby potrestat nedokázali. Tomáš Kuchta tam měl situaci, ze které prostě musí být gól, místo toho jsme inkasovali my. Proti takovým týmům musíme takové šance proměňovat, protože jich prostě není tolik. Takové zahozené tutovky mrzí v takovém utkání o to víc."

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 5:1 (3:0)

Branky:
10. Tomáš Vnuk (Michal Holý),14. Michal Holý (Dušan Künstner),  20. Michal Holý (Dušan Künstner), 32. Tomáš Vnuk (Dušan Künstner), 32. Tomáš Vnuk (Matěj Maur) - 36. Filip Havrda (Antonín Hrdina)
Interobal Plzeň:
 Jan Žežulka , Daniel Klečka - Michal Holý , Jaroslav Zápotocký , Dušan Künstner , Francisco Mikuš , Lukáš Křivánek , Jiří Zápotocký , Tomáš Vnuk , Adam Knobloch , Tomáš Buchta , Matěj Maur. Trenér: Peter Kozár
SK Slavia Praha:
 Adam Vondráček, Jakub Fořt - Martin Brychta, Filip Tilinger, Antonín Hrdina, Filip Klaban, Šimon Schütz, Filip Havrda, Tomáš Kuchta, Ondřej Míča, Jan Homola, Jakub Papež, Lukáš Nečas, Jiří Denis Kočovský. Trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí:
Čep, Rygl, Pelikán
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700