Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 17.3.2024

Slavia překvapivě prohrála první čtvrtfinále v Edenu s Chomutovem 2:6. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:0, navíc Kuchta nastřelil v závěru tyčku z 10m přímého kopu. Po změně stran ale přišly dvě červené, dvě inkasované branky v oslabení a nováček soutěže odjel z Prahy s prvním bodem v sérii za výhru 6:2.

V prvním poločase se červenobílí drželi své taktiky, dobře se vraceli, opírali se o dobré zákroky brankáře Žežulky. V šesté minutě nastřelil hrající trenér Sláma břevno po své individuální akci. Ve dvanácté minutě už padla branka, zastupující kapitán Brychta překonal Nejedlého po Kuchtově přihrávce z pravé strany - 1:0. Další šanci měli domácí po signálu z přímého kopu, kdy Míča nahrál nehlídanému Křemenovi, ten ale míč přes Nejedlého do sítě nedostal. V závěru druhého poločasu už tato spolupráce vedla k druhé brance, Křemen se parádně trefil z deseti metrů - 2:0. Tři vteřiny před koncem ještě zahrával Kuchta přímý kop z 10m za šestý chomutovský faul, ale trefil přízemní střelou tyčku.

Po přestávce se vývoj skóre zcela otočil. Ze hry odstoupil zraněný Sláma, Baník vyslal na palubovku Gedeona. Chomutov nekompromisně trestal slávisty za chyby vykombinovanými góly z brejků jako v posledním střetnutí v domácí hale. Ve 27. minutě Klíma snížil po Dolečkově přihrávce a o minutu později po Klímově akci srazil míč do vlastní sítě Brychta a bylo vyrovnáno - 2:2. O další minutu později Nový po Vlachově přihrávce dotáhl obrat na 3:2 pro Chomutov - to vše za pouhé tři minuty!

Slávisté navíc neudrželi nervy na uzdě. Vaktor dostal červenou kartu za konflikt na lavičce hostů a Chomutov přesilovku využil, když Schreiner zvýšil ránou z pravého křídla na 4:2. Slavia reagovala, šla hrát power play, ale bývalý slávista Klíma hned navýšil pokusem přes celé hřiště náskok na 5:2. Aby toho nebylo málo, tak Kuchta vyfasoval další červenou kartu za oplácení a hosté využili i další početní výhodu, když Tykal překonal Žežulku pošesté - 6:2.

Slavia pocestuje do Chomutova bez dvou distancovaných hráčů. Aby stav série vyrovnala, bude potřebovat mnohem disciplinovanější výkon.

Komentáře po zápase: 

Martin Brychta (kapitán Slavie): "Po přestávce jsme přestali hrát naši hru a vůbec celý druhý poločas byl z naší strany katastrofální, to se nesmí už nikdy opakovat. Odehráli jsme úplně odlišné poločasy, v tom prvním jsme plnili to, co jsme měli plnit, a ten druhý jsme absolutně nezvládli. K červeným kartám jako kapitán určitě něco v kabině řeknu, nic příjemného to rozhodně nebude. To byla úplná blbost, když se hraje na tři vítězné zápasy, tak jsme se navíc ještě už v tak složité situaci zbytečně oslabili."

Daniel Klíma (Chomutov): “Dnešní zápas se nám povedl po dlouhé době na jedničku. Nemůžeme teď být ale na obláčku a pořád se koncentrovat. Bereme velmi důležitý první bod. Druhé utkání hrajeme doma a tam nás určitě poženou skvělí fanoušci, kteří chodili celou sezónu.”

SK Slavia Praha - Oxyworld Baník Chomutov 2:6 (2:0)
Branky: 12. Brychta (Kuchta), 18. Křemen (Míča) – 27. Klíma (Doleček), 28. Brychta (vla.), 29. Nový (Vlach), 34. Schreiner (Klíma), 35. Klíma, 38. Tykal (Vlach)
Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) – Martin Brychta (K), Filip Klaban, Filip Havrda, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma,, ONdřej Míča, Jiří Denis Kočovský, Tomáš Kuchta, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Aldiyar Kazbekov, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
Oxyworld Baník Chomutov: Jan Nejedlý – Filip Schreiner, Daniel Klíma, Daniil Doleček, Lukáš Krok, Petr Nový (K), Lukáš Vlach, Tomáš Tykal, Radek Jelínek, Filip Gedeon.
Trenér: Martin Boček
Rozhodčí: Radim Čep, Lukáš Jurča, Martin Kabeláč
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700