Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.3.2024

Zlatí medailisté z Juniorské ligy dostali od trenéra Zdeňka Slámy velký prostor v posledním zápase základní části, ve kterém Slavia proti sestupující Olomouci potvrdila třetí místo a vyhrála 9:2. Lukáš Kuča zapsal první hattrick, Filip Klaban a Denis Jiří Kočovský první gól. Premiéru na palubovce zažil také Aldiyar Kazbekov.

Olomouc přijela do Prahy s pěti hráči, přesto odehrála zápas naplno, solidní výkon předvedl zejména patnáctiletý brankář Simon Filipský, který zabránil mnohem většímu gólovému rozdílu.

Jako první otevřel skóre ve čtvrté minutě svým prvním gólem Lukáš Kuča po Kuchtově centru z pravé strany. Snadnou dorážkou na zadní tyči tak Kuča ukončil své dlouhé čekání na první gól. Druhá branka byla vlastní. Hosté stále hrozili z protiútoků a protože se volnější tempo zápasu utkání týkalo i návratů do obrany, měli často šance. Martin Lapčík snížil na 1:2. Kuchta, Míča a Kuča stanovili poločasový výsledek na 5:1 pro Slavii.

Po přestávce se už dostali do hry další junioři. Kapitán juniorky Klaban se zapsal mezi střelce, při debutu překonal olomouckého brankáře také Kočovský. Slávisté během druhého poločasu vstřelili také 100. branku v základní části. Kuča uzavřel svůj hattrick. Olomouc se nakonec rozloučila s 1. Futsal ligou ještě jednou brankou, kterou dovezl do slávistické branky po Šipkově přihrávce Lapčík.

Slávisté si pak už jen vyslechli konečné výsledky z ostatních hal a zjistili, že je ve čtvrtfinále čeká Oxyworld Baník Chomutov, který podlehl doma Mělníku. V play off je zcela jistě čeká o mnoho levelů vyšší tempo než v posledním kole v Edenu.

Komentáře po utkání:

Filip Klaban (Slavia): "Utkání nemělo takový náboj a rychlost jako obvykle, což je asi pochopitelné. Jsme rádi, že jsme my hráči z juniorky od trenéra dostali tolik prostoru, Lukáš Kuča protrhl smůlu a nastřílel hned hattrick, já jsem také rád, že nebudu na první gól čekat, stejně jako Denis Kočovský. Jediný, kdo se netrefil byl Aldiyar Kazbeov, ale věřím, že si to schoval na těžší zápasy."

Jan Šipka (SKUP Olomouc): "S vypětím všech sil jsme tento zápas zvládli. Výsledek je pro nás přijatelný, pomohl nám výborný výkon našeho brankáře. Rozloučili jsme se s 1.Futsal ligou alespoň slušným výsledkem."
 
SK Slavia Praha - SKUP Olomouc 9:2 (5:1)
Branky:
4. Kuča (Kuchta), 9. Lapčík (vla.), 12. Kuchta (Kuča), 14. Míča (Jošt), 16. Kuča, 22. Kuchta (Kuča), 26. Klaban, 29. Kočovský (Sláma), 34. Kuča (Klaban) – 10. Lapčík (Křížák), 37. Lapčík (Šipka)
SK Slavia Praha: David Vondráček, Jan Žežulka – Filip Klaban, David Jošt, Filip Havrda, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma, Ondřej Míča, Jiří Denis Kočovský, Tomáš Kuchta, Filip Vaktor, Aldiyar Kazbekov, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma.
SKUP Olomouc: Simon Filipský – Petr Brázdil (K), Martin Lapčík, Jan Šipka, Jan Křížák. Trenér: Martin Lapčík.
Rozhodčí: Jiří Lasch, Libor Kaštánek, Radek Dragoun
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700