Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.4.2023

Také druhé semifinále skončilo vítězstvím úřadujícího mistra. Slávisté stejně jako v prvním duelu inkasovali v první minutě a žádnou ze svých šancí nedokázali proměnit. Chrudim v Edneu vyhrála 4:0 a vede v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

Chrudim vstoupila do druhého semifinále stejně jako do toho prvního a hned svoji první útočnou akci dotáhla ke vstřelení gólu. Po Koudelkově rohovém kopu vystřelil z osmi metrů David Drozd a jeden ze slávistických obránců nadzvedl míč nešťastnou tečí nad zasahujícího brankáře Vondráčka, který dostal ve slávistickém základu přednost před Žežulkou. Také v tomto zápase se hrál rychlý a přímočarý futsal, oba týmy se snažily rychle přecházet do útoku. David Drozd a Homola ale nedokázali překonat ze svých střeleckých pozic brankáře.

Do poločasu se úřadující mistři prosadili ještě dvakrát. Ve 13. minutě Everton zavřel zadní tyč, kde si počkal na Pettovu přihrávku. O čtyři minuty později přidal Pavel Drozd třetí gól po Koudelkově nahrávce. Slávisté nedokázali vymyslet zakončení, které by Dudu pustil za svá záda, brazilský gólman zlikvidoval šance Homoly, Vaktora i Ševčíka.

Červenobílí po přestávce usilovali o zdramatizování zápasu, ale znovu doplatili na nulovou efektivitu. V dobré pozici zakončovali Vaktor a dvakrát Hrdina v závěru také po šikovném uvolnění patičkou Kuchta, ale domácí fanoušci ani jednou míč v chrudimské síti neviděli. Jedinou branku druhého dějství tak vstřelil Everton, který pohotově dorazil do sítě Valaderosovu střelu, která se odrazila od levé tyčky. Chrudim vede 2:0 na zápasy a je krok od postupu do finále.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia): "Zhodnotil bych to asi stejně jako první zápas. Hned po třiceti vteřinách jsme prohrávali 0:1 a ráz zápasu tím byl určený. Bohužel jsme se nevyvarovali chyb, které Chrudim vždy potrestá. Nedaří se nám vstřelit gól , i když na to šance máme a některé jsou i vyložené. Začíná to z tohoto pohledu být náročné na psychiku. Ve třetím utkání musíme začít střílet branky a hlavně do toho vstoupit bez inkasované branky. Přípravíme se na to co nejlépe a pokusíme se sérii ještě vrátit do Prahy."

Matúš Ševčík (Slavia): „Zase se ukázalo, že Chrudim je fyzicky i takticky někde jinde. My se snažíme o co nejlepší výsledek, chtěli jsme vstřelit alespoň jednu branku, ale nepodařilo se nám to a to jsme měli i velké příležitosti. V obou zápasech jsme inkasovali hned z prvního útoku, tomu musíme nějak zabránit.“

SK Slavia Praha – FK Chrudim 0:4 (0:3)
Branky:
1.David Drozd (Koudelka), 13. Everton (Pett), 17. Pavel Drozd (Koudelka), 34. Everton (Valaderes)
SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Havrda, Tilinger, Ševčík, Kuča, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Valaderes, Everton, Pett, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Doša, Šejvl, Balog, Radovanovič, Slováček, Capinha. Trenér: Felipe Conde
Rozhodčí: Radim Čep, Ondřej Černý, Radek Dragoun

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700