Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.4.2023

Úvodní dějství semifinálové série v Heřmanově Městci vyznělo jednoznačně pro Chrudim, která během prvních tří minut vsítila dvě branky a s postupem času navýšila své vedení na pět gólů. Druhé semifinále se odehraje v pátek od 19 hodin v Edenu.

Slávistům se nepodařilo zachytit začátek duelu – hned z prvního útoku nastřelili domácí hráči tyčku Žežulkovy branky a ve druhé minutě brankář Dudu přesnou ránou z patnácti metrů svůj slávistický protějšek prostřelil. Minutu na to navýšil vedení Brazilec Pett, jehož rána zaletěla do sítě odrazem od tyčky po špatně sehraném rohu hostí.

Sešívaní pak hru vyrovnali, podařilo se jim i skórovat, ale Havrdova branka neplatila, protože rozhodčí trochu kuriózně nechával rozehrát rohový kop na písknutí a standardní situaci nechal opakovat. V průběhu prvního poločasu pak musel ze hry odstoupit zraněný Křemen. V 17. minutě David Drozd dokončil zblízka rozehraný roh mistrovského celku a do kabin se šlo za stavu 3:0 pro Chrudim.

Po přestávce přidali domácí ještě dvě branky, když se prosadili Pavel Drozd a střídající Kubát. Slávisté se dostali několikrát do šancí a za svoji snahu si zasloužili skórovat, Brychta ale dvakrát v nájezdu na chrudimského gólmana neuspěl, brazilský strážce domácí branky také předvedl výborný zákrok proti střele Havrdy. V závěru utkání trenér Sláma poslal do hry také nejmladší slávistické hráče – Tilingera a Habarta.

Komentáře po utkání:

David Drozd (hráč FK Chrudim):
„Zápas se nám povedl. Bylo dobře, že jsme soupeře zaskočili rychlými brankami. Těší mě i udržená nula, protože to je v play off zásadní. S obranou tedy spokojenost, pět vstřelených branek je dobrých, i když jich určitě mohlo být více. Ale myslím si, že jsme odehráli dobré utkání."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Mrzí mne vstup do utkání, protože Chrudim je na úplně jiné úrovni a musíme přežít prvních pět, deset minut a zvyknout si na úplně jinou rychlost hry. Bohužel jsme hned dostali velice rychlé dva góly. Pak se hra trochu vyrovnala, měli jsme i něco ze hry, ale už to bylo velice těžké. Chrudim si to pohlídala a navyšovala náskok. V závěru jsme poslali do hry i naše nejmladší hráče, aby si zkusili zahrát proti futsalové extratřídě. Zápas se mi celkově líbil, kluci ukázali, že se nebojí hrát, nehráli jsme to na výhozy, ale vyváželi jsme konstruktivně míč. Věřím, že jsme si navykli na jejich rychlost a v pátek doma Chrudim potrápíme více."

FK Chrudim – SK Slavia Praha 5:0 (3:0), stav série 1:0
Branky:
2. Dudu (Slováček), 3. Pett (Torres), 17. D. Drozd (Everton), 25. P. Drozd (D. Drozd), 34. Kubát (Pett)
FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Sávio Valadares, Everton, Pett, Kubát, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček (C). Trenér: Felipe Conde
SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Havrda, Tilinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Gasnárek, Slanina – Vaněk
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700