Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 1.4.2023

Je to tam! Slávisté v sobotu odpoledne před slušně zaplněnou halou dotáhli dobře rozdělanou práci a potřetí porazili Olympik Mělník 4:1. Červenobílí vyhráli sérii 3:0 na zápasy a postoupili do semifinále! První branku vstřelil Zdeněk Sláma, po něm se trefili Hrdina, Ševčík a Brychta. Za soupeře dal jedinou branku stejně jako v prvním zápase Šiler.

Do první slávistické čtyřky naskočil poprvé v sérii hrající trenér Sláma, který musel zaskočit za chybějícího Jošta a také Havrdu. Do druhé čtyřky se vrátil Hrdina. Mělník nastoupil do utkání v Edenu velice aktivně, napadal vysoko rozehrávku Slavie a vytvářel si šance po dobrých kombinacích, Záruba musel už ve třetí minutě zasáhnout na brankové čáře po té, co už byl Žežulka překonán. Slávistický gólman vychytal také Vokounovu šanci po rohovém kopu, kdy se střelec dostal navíc k dorážce.

Branku viděli diváci až v 15. minutě, kdy se po utažené Zárubově ráně míč odrazil od brankáře ke Slámovi a slávistický hrající kouč ho zkušeně uklidil pod břevno. Mělník dokázal stejně jako v prvním duelu v Edenu vstřelit gól v závěru prvního poločasu a byl to znovu reprezentant do devatenácti let Šiler, který zakončil po Vokounově přihrávce.

Po přestávce se už prosadili jen slávisté. U prvních dvou branek byl aktivní Ševčík, který nejprve nahrál Hrdinovi před branku a Slavia vedla 2:1. Slovenský reprezentant stále pronikal po levé straně, po jedné takové akci trefil pravou tyč a od ní se míč odrazil do té levé a vyskočil ven. Střeleckou smůlu ale protrhl slávistický futsalista hned dvě minuty po této akci a zvýšil z podobné pozice na 3:1. Poslední čtvrtfinálovou branku připravili dva nejzkušenější slávisté vlastně hned vzápětí po třetím gólu – Sláma naservíroval přesným pasem míč pro Brychtu, který zařídil nekompromisním zakončením razítko na postup do semifinále.

Diváci v zaplněné hale v poslední minutě tleskali výkonu sešívaných, kteří se mohou těšit na boj o medaile. V semifinále je čeká znovu po roce stejný soupeř – FK Chrudim.

Komentáře po utkání:

Jan Žežulka (brankář Slavie):
„Byla to náročná série, jsem strašně šťastný, že jsme to zvládli na tři zápasy. Všechna utkání byla těžká a dnes to bylo podle mě nejtěžší, protože Mělník hrál za celou sérii nejlépe. Měli spoustu šancí, zachytal jsem si. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kterých přišlo tolik a také díky nim jsme to dnes zvládli. Po všech patáliích, co nás potkaly v letošní sezoně, je to krásný pocit postoupit do semifinále. Já se s ní nechci spokojit, chci zamakat o finále, stát se může cokoliv.“

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Dneska jsme sehráli vynikající první poločas, ale místo toho, abychom vedli výraznějším rozdílem, tak byl stav opět vyrovnaný. V celé sérii nás trápila koncovka a nebyli jsme schopni dát gól ani z nejvyloženějších šancí. To celou sérii rozhodlo. Ani v jednom utkání jsme nebyli horší a v každém jsme neměli k vítězství daleko. Proto je stav série 3:0 pro nás velmi krutý."

SK Slavia Praha -Olympik Mělník 4:1 (1:1), stav série 3:0, postupuje Slavia
Branky: 15. Sláma (Záruba), 27. Hrdina (Ševčík), 32. Ševčík (Vaktor), 32. Brychta (Sláma) – 18. Šiler (Vokoun)
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) – Martin Brychta, David Jošt, Filip Tilinger, Matúš Ševčík, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Radiim Záruba, Matěj Habart, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
SK Olympik Mělník: Vitalyi Bukvah (Martin Bouška, Ondřej Korbelář) – Jiří Novotný, Jakub Sváta, Jiří Vokoun, Lukáš Nečas, Filip Hruška, Patrik Machytka, Radek Šiler, Lukáš Lehner, Jaromír Ježek. Trenér: Jakub Němec
Rozhodčí: Jan Kresta, Lukáš Molinger, Stanislav Laštovička
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700