Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 15.3.2023

Slavia porazila v posledním kole základní části Rapid Ústí nad Labem, předskočila Spartu a do play off půjde ze třetího místa! Pro omlazený tým je to výrazný dílčí úspěch, který budou sešívaní obhajovat ve vyřazovací části. Soupeřem ve čtvrtfinále bude Olympik Mělník, který skončil na šestém místě.

Červenobílí do utkání vstoupili ve svižném tempu, rychle kombinovali a dostávali se před domácí branku po přesných narážečkách. Jako první poslal míč do sítě po Homolově nahrávce Jošt, o tři minuty později dokončil Ševčíkovu dobrou práci dorážkou do branky Hrdina a bylo to 0:2. Další šance ale zůstaly nevyužity, proti se postavil svými zákroky gólman Klečka. Po jednom z nevyužitých přečíslení v 11. minutě šli domácí do kontru a Jiří Zápotocký poslal míč přesně křížnou ránou na zadní tyč – 1:2.

O čtyři minuty později ale předvedl Ševčík svoji parádní disciplínu v podobě rozehrávání přímých kopů a z podobné pozice ze sedmi metrů jako například v závěru zápasu v Olomouci opět navýšil vedení na dvě branky – 1:3. Jenže domácí se opět dostali do kontaktu, když rozhodčí Nešněra uviděl při Zárubově zákroku hned dva fauly najednou, z nichž ten první ani nestihl signalizovat. Z penalty z 10 metrů pak Jaroslav Zápotočný vymetl pravý horní roh branky a oba týmy šly do kabin za stavu 2:3.

Po důrazné domluvě trenéra Slámy slávisté do druhého poločasu vstoupili pod stejným rychlostním stupněm jako na začátku. Ševčík zvýšil na 4:2 a po něm po krásném sólu a perfektním zakončení, jeho slovenský spoluhráč z reprezentace Vaktor, vstřelil pátou branku. Slávisté dostali zápas pod kontrolu a cestu ke třetímu místu po základní části ještě orámovali druhou Hrdinovou brankou. V závěru se dostali do hry také všichni ostatní hráči. Střelecký účet základní části symbolicky završil kapitán a trenér slávistické juniorky Homola.

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie):
"Začátek byl super, myslel jsem si, že když tak budeme pokračovat, mohl by to být pro nás pohodový zápas. Nasazení, všechno fungovalo. Pak jsme se přizpůsobili soupeři a začali vymýšlet něco jiného, přestali jsme hrát svoji hru. Dostali jsme branku, soupeř vycítil šanci a začal hrát dobře a vytvářet si příležitosti. Naštěstí jsme do druhého poločasu vletěli jako na začátku a druhý poločas byl podle mých představ. Za třetí místo jsem strašně rád, protože jsme to odehráli bez zahraničních hráčů a zapojili celou řadu mladých odchovanců. Navíc jsme se dokázali vyrovnat s častými absencemi a ukázali, že umíme hrát jako tým. O to je takové umístění cennější."

Martin Dlouhý (trenér Rapidu): "Po zodpovědně odehrané první půli jsme ve druhé půli inkasovali dvě slepené branky, což rozhodlo. Neproměnili jsme čtyři gólové příležitosti, což nás stálo lepší výsledek. Slavia zaslouženě zvítězila."

Rapid Ústí nad Labem – SK Slavia Praha 2:7 (2:3)
Branky:
11. Jiří Zápotočný (Vobořil), 18. Jaroslav Zápotočný (10 m pen) – 2. Jošt (Homola), 5. Hrdina (Ševčík), 15. Ševčík, 23. Vaktor, 23. Ševčík (Vaktor), 29. Hrdina (Vaktor), 36. Homola (Záruba)
Rapid Ústí nad Labem: Klečka (Orság) – Smolař, Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký, Gajdoš, Vobořil, Vondrka, Koc, Mraček, Melichar, Dunka, Čapek.
Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Jošt, Havrda, Tilinger, Ševčík, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen.
Rozhodčí: Nešněra, Vévodová, Mollinger.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700