Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 4.2.2023

Slávisté v pátek ve Vysokém Mýtě nedotáhli dobře rozehraný zápas k vítěznému konci a po dramatickém závěru remizovali s Nejzbachem 6:6. Dvě branky vstřelili Filip Havrda a Antonín Hrdina, jednou se trefili Matúš Ševčík a Tomáš Kuchta. Hrdina si v zápase připsal stou a sto první branku ve Slavii.

Červenobílí boj o tři body v hale, kde se jim dlouhodobě nedaří, dobře rozehráli. Poctivě bránili, eliminovali šance domácích futsalistů a z kontrů efektivně zakončovali a dávali branky. V úvodu se dařilo Filipu Havrdovi, který si vstřelil úvodní dva góly, na první mu nahrál Matúš Ševčík, na tu druhou z rohového kopu Jan Homola. Nejzbach snížil až v 15. minutě, kdy se prosadil mladičký Kuta. Do přestávky ale Hrdina a Kuchta přidali další dvě branky a Slavia vedla 4:1.

Po návratu na hřiště ale sešívaní ztratili koncentraci, v rozpětí jedné půlminuty dvakrát inkasovali a nabídli Nejzbachu návrat do zápasu. Ševčík sice ještě zvládl obnovit náskok na 5:3, jenže pak následovala stejná situace a Nejzbach znovu v rozpětí 40 vteřin dvakrát překonal Jana Žežulku. Na výsledkové tabuli svítil stav 5:5. Ve 35. minutě Hrdina zvýšil přesnou křížnou ránou k tyči na 6:5, ale to bylo bohužel od slávistů všechno. Mrzet je mohou zejména šance, při kterých mohli navýšit dvoubrankový náskok, proti byl ale zkušený brankář Gerčák, kterého v závěru nahradil mezi tyčemi Jan Špinar. Toho ale už hosté nepřekonali.

V dramatickém závěru hráli oba týmy power-play. Při ní fauloval Hrdina Jiráského a ten pak nadvakrát proměnil krátkou penaltu a stanovil výsledek na 6:6. Slávisté ještě v závěru zatlačili při power-play domácí, do hry naskočil Radim Záruba, ale ani jeho střela Špinara nezaskočila. Nadále tak platí, že Slavia vyhrála ve Vysokém Mýtě naposledy v roce 2014. Antonín Hrdina v zápase završil stovku svých ligových branek za Slavii a stihl ještě načít tu druhou.

Komentáře po utkání:

Antonín Hrdina (hráč Slavie): "Doplatili jsme na neproměněné šance, mohli jsme odskočit na čtyři góly, ale netrefili jsme prázdnou branku. Nejzbach nás pak svojí typickou hrou s nahazováním míčů přetlačil, pustili jsme je k tomu, když dali dvě branky za jedno střídání. Po tak dobře odehraném poločase jsme to měli dotáhnout. Svůj stý gól za Slavii bych okamžitě vyměnil za tři body."

Petr Svoboda (PR manažer Nejzbachu): "Do utkání jsme nevstoupili dobře, když nás Slavia trestala z našich chyb nebo špatného postavení. Do druhého poločasu jsme ale vstoupili jako jiný tým. Začali jsme soupeře napadat a pomohli si dlouhými míči, bod po průběhu utkání bereme. Škoda jen ostatních pochybných výsledků."

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto - SK Slavia Praha 6:6 (1:4)
Branky:
15. Kuta (Kučera), 21. Formáček (Kučera), 22. Palatka (Novotný), 29. Kučera, 30. Novotný (Kučera), 38. Jiráský (pen.) – 7. Havrda (Ševčík), 9. Havrda (Homola), 16. Hrdina (Vaktor), 18. Kuchta (Ševčík), 23. Ševčík (Vaktor), 31. Hrdina
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Libor Gerčák (Jan Špinar) – Ondřej Mates, Matouš Novotný, Pavel Kuta, Marek Vojtíšek, Jindřich Kučera, Michal Jiráský, Jan Palatka, David Formáček
Trenér: Petr Jeníček 
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Mario Vozár) – Martin Brychta, Filip Havrda, Filip Tilinger, Matúš Ševčík, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Radim Záruba, Matěj Habart.Trenér: Zdeněk Sláma
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700