Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.1.2023

Slávisté mají za sebou divoké utkání ve Velké Bystřici, ze kterého si po bláznivém průběhu nakonec odvezli do Prahy tři body, když v posledních vteřinách utkání rozhodl svým čtvrtým gólem o vítězství 7:6 Matúš Ševčík. Dvě branky vstřelil nováčkovi Antonín Hrdina a dostal se tak na metu 99 branek za Slavii. Jednou překonal domácího gólmana Filip Havrda. Utkání rozhodně nebylo snadné sledovat pro slávistické fanoušky se slabšími nervy.

Ve Velké Bystřici si slávisté museli rychle zvyknout na hrací povrch, který má jiné vlastnosti než palubovka v Edenu a je určitě výraznou výhodou domácího týmu. Do základní čtyřky naskočil poprvé ve své kariéře kapitán juniorského výběru U19 Filip Tilinger, do hry naopak kromě rekovalescentů Jošta a Křemena nemohl zasáhnout ani hrající trenér Zdeněk Sláma.

Olomouc vysoko napadala slávistickou rozehrávku hned od úvodu zápasu, hrála nekomplikovaným stylem, kdy po několika přihrávkách následovalo tvrdé zakončení. Brankář Janečka často vysouval svoji hru a nahazoval dlouhé míče před slávistickou branku, kde olomoučtí těžili ze své fyzické síly.

Prvním střelcem utkání se stal ve třetí minutě Hrdina, který se trefil přes celé hřiště. Slávisté pak ale své další šance neproměnili, především proto, že hledali správný způsob, jak akce zakončovat. To domácí hráči našli recept rychle, po dlouhém nákopu vyrovnal z prvního doteku Špička, po něm poslal SKUP do vedení prudkou ránou Lošták. Slavia zareagovala a v poslední minutě před přestávkou dotáhla své dvě akce, Hrdina a Ševčík otočili skóre. Hrdina vstřelil svoji 99. ligovou branku ve slávistickém dresu.

Po přestávce červenobílí svůj náskok navýšili na 5:2. Ševčík nejprve parádně nasměroval hlavou do domácí sítě dlouhý Žežulkův výhoz. Nebylo příliš pochopitelné proti čemu následně domácí hráči tak zuřivě protestovali, branku se jim odvolat nepodařilo, dostali ale do značné nervozity oba rozhodčí, kteří pak v následném průběhu začali kupit nepřesná rozhodnutí. Ve 26. minutě Havrda vyvezl míč, vzorově si ho narazil se Sitou a proměnil svoji třetí dobrou šanci v zápase.

Jenže pak slávisté nedokázali přidat další branky a připustili, aby se pokračovalo ve stylu, který naprosto vyhovoval domácím. Ti díky třem brankám smazali slávistický náskok. Oba týmy pak nasbíraly pět faulů a na hřišti se začala odehrávat futsalová divočina. Kopalo se šest penalt z 10m, z nichž přinejmenším jedna na každé straně byla diskutabilní. Hráči navíc nafasovali žluté karty. Filip Vaktor ji bez přehánění dostal za to, že ho soupeř klasicky zastavil kosou přes nohu. Slovenský reprezentant tak přijde o důležitý domácí zápas s Chrudimí.

Slavii svými zákroky držel během celého zápasu brankář Žežulka, který pomohl také v situaci, po které slávisté místo inkasování dokázali z kontru zvýšit na 6:5. Šipkovi se pak ale podařilo proměnit penaltu z 10m, ze které vyrovnal na 6:6.

Sešívaní nasadili power-play, do které se obětavě zapojil i Radim Záruba. Pět vteřin před koncem domácí hrající trenér Martin Janečka zahrál před brankou úmyslně rukou a Ševčík dostal šanci zápas rozhodnout střelou ze šesti metrů. Nejlepší slávistický střelec zachoval chladnou hlavu a svoji čtvrtou brankou utkání rozhodl.

V silách slávistických futsalistů zcela jistě bylo průběh zápasu a skóre dostat pod kontrolu zejména v průběhu druhé části druhého poločasu a ušetřit svým fanouškům zbytečný nápor na nervy. Díky třem bodům se svěřenci Zdeňka Slámy posunuli v tabulce na třetí místo. Protože byl televizní duel s Plzní odložený, tak je teď čeká před domácím duelem s Chrudímí dvoutýdenní pauza.

Komentáře po utkání:

Matúš Ševčík, hráč Slavie, autor čtyř branek:
"Zápas jsme si zbytečně sami zkomplikovali, určitě bychom to měli odehrát tak, abychom se v závěru nestrachovali o výsledek. Na penaltu před koncem jsem si věřil, i když jsem tu předchozí z 10 metrů neproměnil. Mám takové vyhecované momenty rád, i když jsem z takové vzdálenosti kopal penaltu snad podruhé v životě. Jsem rád, že jsme nakonec vyhráli, ale průběh zápasu měl být úplně jiný."

Štěpán Šafránek, SKUP Olomouc: "Každý, kdo zavítal na náš zápas, určitě nelituje. Hrálo se stylem nahoru dolů s velkým množstvím branek, ale také žlutých karet. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, bohužel nakonec byli šťastnější hosté, kteří pár vteřin před koncem zápasu rozhodli. Remíza by zápasu slušela víc, ale pro nás se prohrou nic nemění, jdeme zápas od zápasu a vždycky chceme bodovat."

SKUP Olomouc – SK Slavia Praha 6:7 (2:3)
Branky:
5. Šipka (R. Janečka), 6. Lapčík (Brázdil), 28. M.Janečka (Lošťák), 33. Tilkeridis (M. Janečka), 35. M. Janečka (Šipka), 38. Šipka (10 m pen) – 3. Hrdina (Kuchta), 20. Hrdina (Ševčík), 20. Ševčík (Vaktor), 24. Ševčík (Žežulka), 26. Havrda (Sita), 38. Ševčík (Vaktor), 40. Ševčík (pen)
SKUP Olomouc: Radek Janečka - Jan Křižák , Jan Šipka , David Lošťák , Jan Minx , Patrik Kmínek , Martin Lapčík , Petr Brázdil , Nikolas Tilkeridis , Martin Janečka. Hrající trenér: Martin Janečka
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) - Martin Brychta, Filip Vaktor, Radim Záruba, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Matúš Ševčík, Filip Havrda, Antonín Hrdina, Filip Tilinger, Zdeněk Sita, Zdeněk Sláma Trenér: Zdeněk Sláma
ŽK: R. Janečka, Šipka, Lošť´ák, M.Janečka, Kmínek – Vaktor, Záruba, Homola, Havrda, Hrdina.
Rozhodčí: Jurča, Havlík
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700